Rămâi conectat

Curier Județean

APIA: Fermierii pot depune cereri pentru ajutorul privind bunăstarea animalelor

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă lansarea sesiunii de primire a cererilor de ajutor pentru Măsura 215 ”Plăţi privind bunăstarea animalelor” – pentru sectorul porcine, măsură ce beneficiază de o alocare financiară de 154.878.049 Euro, aferentă perioadei de programare 2007 – 2013.

Cererile de ajutor se depun la centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), pe a căror rază teritorială se află sediul social al beneficiarilor, în perioada 16 iulie 2012 – 15 august 2012.

Pot beneficia de plăţile acordate exploataţiile comerciale din sectorul de creştere a porcinelor autorizate sanitar veterinar şi exploataţiile comerciale de tip A specifice sectorului de creştere a porcinelor. Beneficiarii trebuie să îşi asume voluntar angajamente în favoarea bunăstării animalelor, în conformitate cu art. 40 din Regulamentul CE nr. 1698/2005 pentru a deveni eligibili în cadrul acestei măsuri.

Beneficiarii Măsurii 215 pot încheia angajamente voluntare multianuale (cinci ani), începând cu data de 16 iulie 2012, pentru unul sau o combinaţie între cele şase pachete disponibile. Sprijinul se va acorda doar pentru acele angajamente care depăşesc cerinţele minime, care prezintă nivelul de referinţă neremunerat, considerat drept punct de pornire pentru elaborarea plăţilor compensatorii. Plata se efectuează anual, compensând pierderile de venituri şi cheltuieli suplimentare induse de aplicarea acţiunilor prevăzute de angajamente.

În cadrul angajamentelor încheiate, beneficiarii trebuie să respecte standardele de eco-condiţionalitate (SMR) aplicabile terenurilor agricole aparţinând fermei şi activităţilor agricole desfăşurate la nivelul fermei.

Reprezentanții APIA precizează că în cadrul acestei măsuri este exclus sprijinul pentru investiţii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sute de persoane și mașini, verificate de polițiștii din Alba prin intermediul aplicației eDAC: Amenzi de peste 40.000 lei și 9 permise de conducere reținute

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sute de persoane și mașini, verificate de polițiștii din Alba prin intermediul aplicației eDAC: Amenzi de peste 40.000 lei și 9 permise de conducere reținute Luni, 22 aprilie aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea