Rămâi conectat

Politică Administrație

Apelul liderilor PDL Alba către colegi: „Corupţii gen Silviu Bian să plece singuri din partid”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Democrat-liberalii din Alba au declarat în cadrul conferinţei de presă de vineri că reţinerea şi arestarea lui Silviu Bian este o lovitură pentru partid şi îi invită pe cei care se simt cu musca pe căciulă să facă un pas în spate şi să plece din rândul PDL. Ei au spus că nu au avut până acum niciun semnal despre obiceiurile fostului secretar de stat, un om de bază în PDL, pe care organizaţia Alba l-a recomandat în două rânduri să ocupe postul de preşedinte al ANOFM. Foştii colegi de partid ai lui Silviu Bian s-au arătat indignaţi de faptul că, deşi acesta era de departe un membru cu posibilităţi materiale, nu-şi mai plătise cotizaţia la partid de luni bune. În ciuda faptelor de care este acuzat Bian, democrat-liberalii din Alba au sărit în apărarea familiei acestuia, declarându-şi disponibilitatea de o ajuta „în aceste momente dificile”.

Reţinerea şi arestarea lui Bian, un şoc care zguduie PDL Alba
Prezent ieri la conferinţa de presă a PDL, senatorul Alexandru Pereş a recunoscut că organizaţia din care face parte traversează momente sensibile în urma scandalului de corupţie în care este implicat fostul lor coleg, exclus luni din partid, Silviu Bian. Pereş admite că PDL are de pierdut atât la nivel judeţean cât şi naţional, însă spune că nu poate cuantifica încă în procente această pierdere. „Nu pot măsura scăderea PDL nici la nivelul judeţului, nici la nivel naţional dar cred că este o lovitură în imaginea partidului. (…)Cred că într-adevăr e o lovitură dar nu una aşa dură cum cred unii pentru că noi aici avem un nucleu dur la PDL, oameni care ne pun întrebări despre asemenea situaţii dar care rămân fideli PDL.
Plecarea lui Bian sau a lui Potor nu înseamnă că se pulverizează PDL Alba”, spune Alexandru Pereş. „Imaginea PDL la nivel judeţean este clar afectată, dar va fi remediată prin acţiuni la nivel administrativ. Sunt sigur că nu vom mai avea astfel de evenimente. Vom fi foarte atenţi când vom propune persoane pentru anumite funcţii“, a afirmat deputatul Clement Negruţ, vicepreşedinte al organizaţiei. În schimb şeful biroului de presă al PDL Alba, Mihai Babiţchi, crede că „imaginea PDL Alba nu a fost foarte mult afectată pentru că am avut o poziţie fermă, apreciată de opinia publică”.
Silviu Bian nu şi-a mai plătit cotizaţia la partid de mai bine de jumătate de an
[media url=”http://www.youtube.com/watch?v=ICUCKYHniDA&feature=player_detailpage” width=”480″ height=”355″]

 „Silviu Bian, la nivelul judeţului este dator la partid, nu şi-a plătit cotizaţia. Sigur, aici este momentul când ne mirăm, e o sumă mare cea vehiculată de DNA. Normal este, dacă tot ai nişte sume, şi aici nu mă refer desigur despre cele provenite din luare de mită, să-ţi plăteşti datoriile”, a declarat secretarul general al PDL Alba, senatorul Alexandru Pereş. Acesta a spus că Silviu Bian nu-şi mai plătise obligaţiile către partid de circa jumătate de an. Fostul secretar de stat trebuia să dea lunar 200 de lei sub formă de cotizaţie la PDL Alba, aceasta fiind suma pe care trebuie să o plătească deputaţii, senatorii şi înalţii funcţionari.

„Corupţii din PDL Alba să plece din partid”
Alexandru Pereş spune că, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Judeţean de joi, a lansat un apel colegilor în sensul ca cei care se simt cu musca pe căciulă să plece singuri din partid pentru a evita o altă situaţie neplăcută. „Am făcut un apel în BPJ către toţi colegii care ştiu că au probleme sau care ar putea să aibă probleme, să facă pasul înapoi şi să plece. Nu mai avem nevoie de asemenea evenimente”, a precizat senatorul PDL.

Democrat-liberalii din Alba, dispuşi să ajute familia fostului secretar de stat
„Mi se pare regretabil ca, fiind vorba de o acţiune particulară, singulară, să băgăm în toată ciorba asta şi familia lui Silviu Bian. N-avem nimic cu doamna Bian, n-avem nimic cu copiii şi cerem ca familia fostului nostru coleg să fie lăsată în pace”, a fost apelul lansat ieri de foştii colegi de partid ai lui Silviu Bian. Aceştia s-au arătat chiar dispuşi să-i ajute pe membrii familiei fostului secretar de stat cu o vorbă bună. „Un dialog şi puţină socializare contează extrem de mult, nu ne-am gândit la un ajutor bănesc. Doamna Bian, ca medic de familie, e retribuită destul de bine, nu cred că are nevoie de ajutor din acest punct de vedere”, crede Pereş.

Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea