Rămâi conectat

Ştirea zilei

APEL UMANITAR: Un tânăr de 20 de ani din comuna Cricău – Alba, operat de trei ori pe creier, are nevoie urgent de ajutor

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un tânăr de 20 de ani din comuna Cricău, județul Alba, se chinuie să țină piept unei boli cumplite care i-a distrus copilăria. Cristian Marian Nergheș a fost diagnosticat cu tumoare pe creier, a reușit să supraviețuiască primelor trei intervenții chirurgicale, însă boala a recidivat și are nevoie urgent de ajutorul nostru pentru cea de-a patra operație care i-ar putea salva viața. Costurile intervenției chirurgicale s-ar ridica la suma de 5.000 de euro, iar părinții, oameni simpli, nu dispun de suma necesară și caută ajutor cu disperare.

Drama acestei familii a început în urmă cu aproximativ 17 ani, când au aflat că Marian Cristian, atunci în vârstă de aproape 3 ani, are o tumoare cerebrală. Au urmat ani de chin și tratamente grele în țară și în străinătate, ani, în care, copilăria pentru fiul lor a însemnat numai doctori și saloane de spital. Durerile de cap înfiorătoare l-au transformat pe Cristian atunci dintr-un copil plin de viață, într-un omuleț fără putere.

În ciuda bolii cumplite, Cristian s-a luptat să supraviețuiască, suportând trei intervenții chirurgicale pe creier, prima la vârsta de 4 ani, a doua la 13 ani și cea de-a treia la 16 ani.  În 2014, doctorul Ștefan Florian, directorul Clinicii de Neurochirurgie Cluj, cel care l-a operat pentru a treia oară pe Cristian, i-a pus următorul diagnostic: ”gliom mixt fronto-temporal drept operat recidivat, hemipareză spastică stângă și epilepsie sechelară”.

Deși părinții au făcut efoturi mari și l-au dus chiar și la o clinică din Italia, unde Cristian a urmat mai multe ședințe de radioterapie și chimioterapie, din păcate boala a recidivat, iar tânărul are acum nevoie de o nouă operație. De două luni Cristian este la pat, are dureri îngrozitoare de cap și nu mai poate merge singur, așa cum o făcea înainte.

Potrivit familiei, dr. Ștefan Florian din Cluj nu se încumetă să-l opereze pentru a patra oară, astfel că aceștia au fost nevoiți să-l programeze pentru intervenția chirurgicală la clinica privată Polisano din Sibiu, acolo unde medicii i-au mai dat o șansă la viață.

Operația costă 5000 de euro și ar urma să fie făcută în data de 3 mai. Până atunci, familia își pune speranța în oameni cu suflet mare pentru a strânge suma necesară.

Cei care vor să le întindă o mână de ajutor au la dispoziție mai jos un cont bancar în lei, unde se pot face donații pe numele tatălui – Cristian Aurel Nergheș sau o pot contacta pe mama băiatului (Violeta Nergheș) la numerele de telefon: 0258/845033, 0747421495.

Cont Ron: RO11BRMA0999100067917650 (Banca Românească)

UPDATE, 17 mai 2016: Cristian, tânărul din Cricău, a fost operat cu succes pe creier, a patra oară, la Sibiu. Mama băiatului: ”Merge din nou. E o minune!”. Citiți mai multe AICI.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în a doua zi vor fi prezenți și Cristian Tudor Popescu, Florin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea