Rămâi conectat

Curier Județean

Apel în dosarul jafului de la o stație de carburanți din Blaj. Instanța de fond i-a condamnat pe tinerii acuzați de tâlhărie la închisoare cu executare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lajos Kapas, Imre Karacsony, Jeremias Lehel și Levente Paradicza, cei patru tineri din județul Mureș, acuzați de tâlhărie calificată și trimiși în judecată în urma unui jaf comis la o stație de carburanți din Blaj au contestat sentința pronunțată de prima instanță, respectiv 5 ani de închisoare cu executare pentru primii doi, 4 ani pentru al treilea și 4 ani și 6 luni pentru ultimul.

jaf benzinarie01Dosarul va fi judecat de Curtea de Apel Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: JAFUL de la benzinăria din BLAJ: Suspecții, 4 recidiviști prericuloși din Mureș, arestați pentru 29 de zile

Soluția pe scurt, pronunțată de Judecătoria Blaj:

– condamnă pe inculpatul KAPAS LAJOS la 4 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată (…); condamnă pe inculpatul Kapas Lajos la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal (…); aplică inculpatului Kapas Lajos pedeapsa cea mai grea de 4 ani şi 6 luni închisoare, la care adaugă un spor obligatoriu de o treime din cealaltă pedeapsă (1/3 din 1 an şi 6 luni = 6 luni), respectiv un spor de 6 luni, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa de 5 ani închisoare

– condamnă pe inculpatul KARACSONY IMRE la 4 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată (…); condamnă pe inculpatul Karacsony Imre la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal (…); aplică inculpatului Karacsony Imre pedeapsa cea mai grea de 4 ani şi 6 luni închisoare, la care adaugă un spor obligatoriu de o treime din cealaltă pedeapsă (1/3 din 1 an şi 6 luni = 6 luni), respectiv un spor de 6 luni, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa de 5 ani închisoare (…)

– condamnă pe inculpatul JEREMIAS LEHEL la 3 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată (…); condamnă pe inculpatul Jeremias Lehel la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal (…); aplică inculpatului Jeremias Lehel pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 6 luni închisoare, la care adaugă un spor obligatoriu de o treime din cealaltă pedeapsă (1/3 din 1 an şi 6 luni = 6 luni), respectiv un spor de 6 luni, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa de 4 ani închisoare (…)

– condamnă pe inculpatul PARADICZA LEVENTE la 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată (…); condamnă pe inculpatul Paradicza Levente la pedeapsa de 1 an si 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal (…); aplică inculpatului Paradicza Levente pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare, la care adaugă un spor obligatoriu de o treime din cealaltă pedeapsă (1/3 din 1 an şi 6 luni = 6 luni), respectiv un spor de 6 luni, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare (…).

– admite acţiunea civilă formulată de partea civilă SC Lukoil România SRL şi, în consecinţă, obligă inculpaţii în solidar să achite părţii civile suma de 23292,57 lei cu titlu de daune materiale (…); admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă T.E. şi, în consecinţă, obligă inculpaţii în solidar să achite părţii civile suma de 588 lei, cu titlu de daune materiale, şi 20.000 euro sau echivalentul în lei la data plăţii, cu titlu de daune morale (…); admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj- Clinica Chirurgie Orală şi Maxilo-Faciala II, cu sediul în Cluj Napoca, str. Clinicilor, nr. 3-5, jud. Cluj şi, în consecinţă, obligă inculpaţii în solidar să achite părţii civile suma de 3285,86 lei cu titlu de cheltuieli de spitalizare.

– menţine măsura sechestrului asigurător instituită prin Ordonanţa din 30.01.2015 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj asupra autoturismului marca Renault Megane Scientic, proprietatea inculpatului Kapas Lajos.

– dispune prelevarea de la inculpaţi a probelor biologice în vederea introducerii lor în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. În baza art.5 alin.5 din Legea nr.76/2008 informează inculpaţii că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în S.N.D.G.J. a profilului genetic.

– în temeiul art. 274 alin.2 C.pr.pen, obligă pe fiecare inculpat la câte 4122,31 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat (…)

Reamintim că fapta a fost comisă în noaptea de 21 spre 22 noiembrie 2014 și a fost sesizată prin 112.

Poliţiştii de investigaţii criminale şi criminaliştii care s-au deplasat la fața locului că cei patru tineri, cu vârste cuprinse între 25 şi 31 de ani, cu domiciliul în judeţele Mureş și Harghita (localitățile Chibed, Sărățeni și Praid), profitând de faptul că angajata staţiei de carburanţi a ieşit din incintă, au imobilizat-o şi au sustras dintr-un seif suma de 22.400 lei, bani proveniţi din încasări. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea