Rămâi conectat

Ştirea zilei

Apa potabilă, sistată pe timp de noapte într-un oraș din Munții Apuseni, din cauza secetei

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Apa potabilă va fi sistată pe timp de noapte în orașul Abrud, din Munții Apuseni, măsura fiind luată din cauza secetei, după ce debitele pârâurilor și izvoarelor au scăzut drastic.

Societatea care furnizează servicii de apă și canal în județul Alba, APA CTTA, a anunțat sâmbătă, într-un comunicat de presă, că apa de la robinete va fi sistată, inițial, între orele 23.00 și 5.00.

”SC APA CTTA SA ALBA vă informează că, urmare a secetei și a  lipsei precipitațiilor din ultima perioadă, debitele văilor Buninginea și Cernița, precum și a izvorului Vulcan, au scăzut drastic, ceea ce ne obliga la restricționarea furnizării apei potabile în orașul Abrud, mai întâi pe timp de noapte intre orele 23.00- 5.00. În funcție de rezervele de apă acumulate, acest program poate suferi modificări ulterioare. Recomandam un consum rațional al apei potabile in aceasta perioada”, arată APA CTTA Alba.

Reprezentanții societății au declarat că apa va fi oprită din noaptea de sâmbătă spre duminică, decizia fiind luată de comun acord cu primăria.

Orașul Abrud din Munții Apuseni are aproape 5.000 de locuitori.

Județul Alba se află sub avertizare cod galben de caniculă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea