Rămâi conectat

Actualitate

ANM: Vreme caldă, în general, în Transilvania și la munte, următoarele două săptămâni. Posibile ploi, spre sfârșitul lunii. Prognoza meteo până în 30 iulie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru perioada 17-30 iulie 2017, în toate regiunile țării. Potrivit meteorologilor, regimul termic va rămâne unul în general cald pentru această perioadă, cu temperaturi ce vor oscila între 27 și 35 de grade, în funcție de fiecare regiune, iar probabilitatea pentru apariția precipitațiilor, slabe cantitativ, va fi mai ridicată în ultimele zile din luna iulie.

În Transilvania, pe parcursul primei săptămâni, vremea se va încălzi treptat, devenind călduroasă în a doua parte a ei, când media temperaturii maxime va fi de 32 — 33 de grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 15 grade.

În intervalul 24 — 30 iulie, regimul termic nu va avea variații semnificative, vremea urmând să se mențină călduroasă, în medie cu maxime de 30 — 31 de grade și minime de 14 — 15 grade. În unele zile ale celei de-a doua săptămâni vor fi posibile ploi de scurtă durată și în general slabe cantitativ, cu probabilitate ceva mai ridicată de apariție în intervalul 25 — 26 iulie.

La munte, la începutul primei săptămâni, vremea va fi răcoroasă, mai ales în timpul dimineților, când media valorilor minime va fi de 6 – 8 grade, iar a celor maxime nu va depăși 16 – 18 grade. Ulterior, procesul de încălzire se va remarca și în această regiune, astfel încât, în jurul datei de 23 iulie, se va ajunge la maxime, în medie de 24 de grade și minime în jur de 14 grade.

În a doua săptămână, pe fondul accentuării instabilității atmosferice, se preconizează o scădere ușoară a valorilor termice, spre o medie a maximelor de 20 de grade și a minimelor în jur de 12 grade. Până spre data de 23 iulie, ploile se vor semnala doar cu totul izolat în timpul după-amiezelor. Probabilitatea va fi ridicată pentru averse care, local, pot fi torențiale în săptămâna 24-29 iulie, cantitățile mai însemnate fiind estimate pe 25 – 26 iulie și în ultimele zile ale acestei perioade. (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea