Rămâi conectat

Actualitate

ANM: COD GALBEN de CANICULĂ în Alba și alte județe, miercuri și joi. Valul de căldura va persista până spre sfârșitul săptămânii

Alexandra Mates

Publicat

în

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, o serie de avertizări Cod galben și Cod portocaliu de caniculă, valabile pe parcursul zilelor de 9 și 10 august în jumătatea de vest a țării. Județul Alba se află sub avertizare cod galben, atât miercuri, cât și joi.

Potrivit meteorologilor,  în cursul zilei de miercuri (09 august) valul de căldură se va extinde în jumătatea de vest a teritoriului, iar în Banat, Crişana, sud-vestul Transilvaniei și al Olteniei, vremea va fi caniculară și disconfortul termic în accentuare. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade și izolat în Câmpia de Vest vor atinge 38 de grade, iar minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade.

Județele ce se vor afla sub atenționare Cod galben sunt: Satu Mare, Bihor, Arad, Alba, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj.

Pe durata zilei de joi, 10 august, va fi în vigoare o avertizare Cod portocaliu de căldură și disconfort termic accentuat, în județele Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor. În zonele joase de relief din vest și local din centru și sud, vremea va fi caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul de 80 de unități. Minimele nocturne nu vor coborî, în general, sub 20 de grade, iar în Dealurile de Vest vor fi de 24 — 25 de grade.

În județele avertizate, disconfortul termic va fi accentuat și se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 37 și 39 de grade.

Tot pe 10 august, 13 județe din jumătate de vest a țării se vor afla sub Cod galben de caniculă. În Maramureș, nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul și estul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, disconfortul va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa în general între 35 și 37 de grade.

ANM notează că valul de căldură va persista până spre sfârșitul săptămânii, iar în zonele de munte, îndeosebi din nord-vestul teritoriului, pe arii restrânse în timpul după-amiezelor vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea