Rămâi conectat

Actualitate

Angajații românii sunt aproape cei mai prost plătiți din Europa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Angajaţii români au aproape cele mai mici salarii din Europa. Potrivit unui studiu Eurostat, publicat de Ziarul Financiar, România se află pe penultimul loc în Uniunea Europeană, după Bulgaria, în clasamentul privind nivelul salariului minim.

Conform datelor statistice ale Uniunii Europene, cu doar 235 de euro, brut, pe lună, românii ocupă ”cu succes” penultimul loc în topul angajaţilor europeni cu cele mai mici salarii. Doar bulgarii sunt plătiţi mai prost, cu un salariu minim de 184 euro brut pe lună.

Pe primul loc în top este salariul minim din Luxemburg – 1.923 de euro pe lună, iar pe locul secund se situează belgienii şi olandezii cu 1.502 euro pe lună.

Germania, Irlanda sau Franța sunt și ele în partea de sus a clasamentului. Angajații din aceste țări sunt plătiţi cu sume cuprinse între 1.473 şi 1.458 de euro. De asemenea, angajaţii din Marea Britanie au un salariu minim de 1.379 de euro, de aproape patru ori mai mare decît cel încasat în România.
La acest moment, o treime dintre cei 4,5 milioane de salariaţi români câştigă salariul minim pe economie, spun datele Uniunii Europene. (Z.U.)

Sursa: Ziarul Financiar


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea