Rămâi conectat

Politică Administrație

Andrei Nicolae Popa: Când o să priceapă comunistoizii de profesori că şcoala nu e armată, elevul nu e soldat şi nici angajatul cuiva?!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fostul președinte al CJE Alba transmite un mesaj dascălilor: ”Dragi profesori tineri, fiţi prietenii elevilor şi egalii lor, nu şefii de penitenciar!!!”

Andrei Popa01Acesta a criticat, pe o platformă de opinii libere, stilul autoritar al unor dascăli

”Lucrez la un proiect didactic pentru modulul psihopedagogic.
Consult nişte modele din diverse surse reale şi constat:
– la rubrica ”activitatea elevilor” numai expresii de genul: ”prezintă tema la control”, ”răspund solicitărilor cadrului didactic”, ”ascultă cu atenţie ce spune profesorul”, ”execută tema în clasă”
– la rubrica ”activitatea profesorului”: ”ascultă elevii din lecţia anterioară”, ”pune elevii să…”, ”anunţă titlul lecţiei….”, ”îi pune pe elevi în grupe de….”, ”face o dezbatere în care elevul este numit să răspundă”, ”strigă catalogul” (e surd???).

Cand ne lăsăm de comunism? Deci toate nuanţele astea imperative sunt pe baza de ”ordonaţi, să traiţi!” şi ”executarea!”.
Cand o să priceapă comunistoizii de profesori că şcoala nu e armată, elevul nu e soldat şi nici angajatul cuiva?!
De ce credeţi că elevii se simt ca la puşcărie? Pentru că nimeni nu le spune ”te rog” ci doar ”fă asta”, nimeni nu le spune ”vă invit să dezbatem” ci doar ”dezbateţi acum”, nimeni nu îi intreabă ”ce parere aveţi despre…” ci doar ”cum îndrăzneşti să nu ştii asta?”.

Cand o sa predau în anul III, chiar şi numai pentru 3-4 ore, mi-am jurat că o să le ofer tot respectul din lume, egalitatea şi prietenia pe care, de fapt, o merită orice elev şi copil din lumea asta. Militarizarea învăţământului şi instrucţia trebuie să se oprească acum până nu mai nenorocim înca o generaţie”, a scris Andrei Nicolae Popa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea