Rămâi conectat

Sport

Andrei Mărginean (CS Zlatna) a debutat în echipa naţională Under 17 a României | „Tricolorii”, remiză cu Cipru în meci amical

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Talentatul fotbalist Andrei Mărginean, legitimat la CS Zlatna a debutat în echipa naţională Under 17 a României, mijlocaşul evoluând în ultima parte a întâlnirii amicale Cipru – România, încheiată la egalitate, scor 1-1 (1-0). Sunt şanse ca în partida de verificare de mâine, Andrei Mărginean să evolueze din primul minut în reprezentiva „tricoloră”.

Reprezentativa României formată din juniori născuți în anul 2001, care în toamnă va debuta în calificările Euro Under 17, a terminat la egalitate, scor 1-1, în primul meci internațional de pregătire din 2017. “Am vorbit cu Andrei şi era foarte fericit pentru acest debut la echipa naţională. Este ceva pentru un copil din Zlatna să i se cânte imnul şi credem în potenţialul său fotbalistic”, a declarat Ionel Danciar, antrenor CS Zlatna.

Partida s-a disputat la Paralimni, în Cipru, acolo unde tricolorii se pregătesc încă din 1 februarie, iar unicul gol al echipei antrenate de Sorin Colceag a fost marcat de Daniel Toma în minutul 78. Juniorii români ar fi putut chiar câștiga partida, aceștia având numeroase ocazii în repriza secundă, cea mai mare dintre acestea fiind în minutul 70 când Munteanu a tras în bara transversală.

Pentru acest joc, România a jucat în formula: 1. Ducan – 2. Georgescu, 6. Ștefănescu, 3. Vlad (13. Grigoraș, min. 71), 4. Chiorean – 8. Albu-cpt. (15. Mărginean, min. 71) – 7. Drăgănoaea (18. Munteanu, min. 41), 5. Matiș (16. Dumitrescu, min. 41), 10. Mitran (17. Călin, min. 54), 11. June (71. Nedelcu, min. 66) – 9. Bodea (14. Toma, min. 54) Rezerve neutilizate: 12. Șerban. Aron Girsik, accidentat, nu a fost disponibil pentru acest joc.

Rezultat final: Cipru – România 1-1 (Paraoutis 36 / Toma 78) 

Cele două reprezentative de juniori se întâlnesc și joi, 9 februarie, într-un meci revanșă, programat tot la Paralimni, de la ora 15:00. Revenirea în țară va fi pe 11 februarie, iar lotul va rămâne la Buftea în cantonament pentru „dubla” cu Italia. Cele două partide se vor disputa pe 14 februarie, de la ora 15:00, și pe 16 februarie, de la ora 11:00.

Toamna va aduce primele meciuri oficiale

Reprezentativa tricoloră alcătuită din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2001 se pregătește pentru primele meciuri oficiale, pe care le va disputa în turul inaugural din preliminariile Campionatului European pentru juniori Under 17 – Anglia 2018. În perioada 23-29 octombrie 2017, România va fi gazda unei grupe în care adversarele vor fi Lituania, Luxemburg și Austria. Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 și cele mai bune patru dintre formațiile care se vor clasa pe locul 3 în cele 13 serii din prima fază se vor califica în ultima fază (turul de elită).

Sursa: FRF


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea