Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ancheta de la sucursala CEC din Zlatna: 19 persoane au reclamat la poliție că au rămas fără banii din conturi

Ziarul Unirea

Publicat

în

19 persoane au reclamat la Poliție, până vineri la ora 12.00, că au rămas fără banii din conturi, după ce și-au depus economiile la filiala din Zlatna a CEC Bank, în acest caz fiind în desfășurare o anchetă pentru delapidare și înșelăciune. 

Cec-Bank01Potrivit IPJ Alba, 19 persoane au depus plângere la poliție, reclamând că au rămas fără banii din conturi.

UPDATE: La data de 9 septembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi cei ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, efectuează 4 percheziţii în Zlatna şi localitatea Tăuţi, la domiciliile şi proprietăţile unor persoane bănuite de delapidare şi înşelăciune.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 – 2016, angajatele unei agenţiei bancare, şi-ar fi însuşit sume de bani, depuse de clienţii băncii în conturile personale de depozit.

Totodată, acestea i-ar fi indus în eroare pe unii clienţi ai băncii, pentru care nu ar fi efectuat operaţiuni de depunere a banilor în cont sau nu ar fi deschis conturi de depozit pe numele acestora, însuşindu-şi banii şi eliberându-le documente care atestau, în mod fictiv, că sumele de bani au fost depuse în conturile lor şi au fost introduse în circuitul bancar.

Prejudiciu total cauzat este de peste 3.200.000 lei, în dauna a 108 persoane vătămate.

Au fost emise mandate de aducere pe numele celor două femei.

O anchetă privind suspiciuni de delapidare la sucursala CEC Zlatna a fost demarată de polițiști, după ce lumea a început să vorbească, prin oraș, că din conturile unor clienți lipsesc bani.

Totul a pornit de la doi localnici care, se pare, s-au trezit fără bani în cont, iar aceste cazuri nu sunt singulare.

Joi și vineri zeci sau chiar sute de persoane s-au înghesuit la bancomat să-și verifice conturile, iar joi seara a avut loc un protest.

În acest caz, sunt acuzate două femei, surori, care au fost concediate.

Majoritatea pagubitilor sunt oameni in varsta, care astazi au mers la banca sa ceara explicatii. Paguba estimata este de sute de mii de euro.

Disperati, zeci de oameni din Zlatna, dar si din localitatile invecinate, s-au strans in aceasta dimineata in fata bancii. Rand pe rand au stat de vorba cu angajatii de acolo pentru a vedea cum isi pot recupera banii.

Oamenii si-au depozitat in conturi economiile de o viata, subventiile de la Uniunea Europeana sau chiar si bani munciti din greu in strainatate pentru o casa noua. Unul dintre pagubiti,de exemplu, a pierdut 85 de mii de euro, bani castigati cu truda in Spania, si economisiti cu greu timp de ani de zile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea