Rămâi conectat

Actualitate

ANAF a pus la dispoziția contribuabililor o linie telefonică  

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a informat, marți, că a pus la dispoziția contribuabililor o linie telefonică pentru a asigura informare și asistență.

anafCall center-ul ANAF se poate apela la numărul unic de telefon 031 403 91 60, prin intermediul acestuia contribuabilii putând obține informații generale în domeniul fiscal, precum și informații cu privire la aspecte în domeniul tehnologiei informației (IT).

‘Apelând la acest număr de telefon, contribuabilii au posibilitatea de a selecta tipul de informații pe care le solicită prin intermediul următoarelor taste: tasta 1 — persoane fizice, asocieri și alte entități fără personalitate juridică — destinată îndrumării și asistenței în domeniul fiscal; tasta 2 — persoane juridice — destinată îndrumării și asistenței în domeniul fiscal; tasta 3 — persoane fizice și juridice — destinată asistenței în domeniul tehnologiei informației (IT)’, se menționează într-un comunicat al ANAF.

Conform documentului, în cazul în care în timpul convorbirii telefonice se constată că problematica fiscală solicitată prezintă un grad ridicat de complexitate și dificultate, agenții call-center pot îndruma contribuabilii către celelalte modalități de acordare a asistenței: prin e-mail (prin intermediul formularului de asistență de pe site-ul ANAF), în scris sau la sediul organului fiscal, scrie Agerpres.

În ceea ce privește îndrumarea și asistența în domeniul IT, agenții din call-center oferă informații tehnice cu privire la: erori tehnice la completarea declarațiilor, erori tehnice la depunerea declarațiilor, erori la prezentarea certificatului, în vederea autentificării pe site-ul agenției, erori la autentificarea în Spațiul Privat Virtual (SPV), erori la generarea cererilor și descărcarea mesajelor primite în SPV sau erori la accesarea oricărei secțiuni a site-ului ANAF.

(V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea