Rămâi conectat

Actualitate

Amenzi de 150 de ori mai mari pe stadioane pentru stoparea violenței. PROIECT al Jandarmeriei Române

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

fani_romaniaJandarmii vor sancţiuni mai mari pentru organizatorii competiţiilor sportive care nu respectă regulile de siguranţă. Ei propun amenzi şi de 150 ori mai mari faţă de cele actuale, potrivit Digi24.

În plus, dacă va fi votat proiectul, oficialii spun că responsabilitatea organizării unor astfel de competiţii va cădea pe umerii unei comisii din care vor face parte în premieră şi pompierii.

Zgomotul asurzitor al petardelor sau actele de violenţă extremă sunt frecvente pe stadioane. Jandarmii spun că o parte din vină o au chiar organizatorii competiţiilor sportive care, fie nu controlează suficient de bine spectatorii la intrarea în arene, fie sunt depăşiţi de numărul mare de participanţi la meciuri în aer liber sau în sălile de sport. Soluţia, spun oficialii, ar fi aplicarea de amenzi mult mai mari acolo unde se constată nereguli.

Actualul act legislativ prevede sancţionarea organizatorilor competiţiilor pentru nerespectarea condiţiilor de acces, control preventiv sau siguranţă cu o amendă cuprinsă între 500 – 1.000 de lei. O sancţiune infimă din punctul nostru de vedere şi destul de uşor de achitat. În noul proiect, pentru o mai mare responsabilizare a acestora am propus creşterea cuantumului amenzii până la suma de 150.000 lei”, a declarat Maior Irina Drăgan, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române, citată de Digi24.ro.

Dacă propunerea va fi aprobată, atunci înainte de orice competiţie sportivă, controalele vor fi făcute de o comisie din care vor face parte reprezentanţii direcţiilor de sport, organizatorii competiţiei, jandarmii, firmele private de pază şi în premieră angajaţii ISU.

Reprezentanţii ISU vor verifica asigurarea căilor de evacuare în caz de incendiu, asigurarea căilor de acces în caz de incendiu de angajaţii ISU, asigurarea surselor de apă, a hidranţilor şi a iluminatului de securitate din spaţiul de evacuare în spaţiile prevăzute cu aşa ceva”, spune Dan Simionescu, şef serviciu prevenire incendii, IGSU.

Conform proiectului, membrii comisiei vor putea opri o competiţie chiar şi jumătate de an dacă se constată că suporterii nu sunt în siguranţă.

sursa:digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea