Rămâi conectat

Politică Administrație

Amendamentele deputatului PNL de Alba Claudiu Răcuci au fost admise şi incluse în textul final al Legii salarizării

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mai multe amendamente depuse de către deputatul PNL de Alba Claudiu Răcuci au fost admise şi incluse în textul final al Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice:

„Nu cred deloc în salarizarea propusă de PSD, deoarece, personal, încă nu identific sursa de finanţare pentru majorările salariale şi, în plus, nu rezolvă aproape nici o nedreptate existentă astăzi între familiile ocupaţionale şi chiar între funcţionarii din cadrul aceleaşi instituţii. Mai mult, tare mi-e teamă să nu se dea cu o mână şi să se ia de la angajaţi cu două mâini.

Chiar dacă legea este profund defectuoasă, nu am putut să stau cu mâinile încrucişate şi să privesc cu îşi bate PSD joc de categorii profesionale extrem de importante pentru societatea românească. Este simplu să spui că nu e bine şi să nu faci nimic. De aceea, am încercat să salvez ceea ce se putea salva. Aşa cum am promis încă din ziua în care angajaţii din domeniul protecţiei mediului au declanşat greva şi protestele, am depus un amendament care să corecteze nedreptăţile şi să plaseze aceşti angajaţi pe treapta de salarizare meritată. De asemenea, am mai propus şi amendamente legate de corectarea unor grave neajunsuri şi inechităţi care priveau salarizarea angajaţilor de la ANSVSA şi a structurilor subordonate.

Nu mică mi-a fost mirarea să constat că, în pofida tăvălugului PSD-ALDE care a spulberat orice amendament venit de la opoziţie, amendamentele propuse de mine privind salarizarea celor din domeniul protecţiei mediului şi ANSVSA au fost adoptate şi incluse în textul final al legii.

Să sperăm că PSD va găsi bani şi va da angajaţilor salariile promise! Oamenii au aşteptări uriaşe de la această lege. Cu toate acestea, nu pot să nu observ că PSD a început deja cu o amânare a implementării, exact pentru familiile ocupaţionale pentru care toţi politicienii spun de ani de zile că reprezintă priorităţi naţionale: educaţia şi sănătatea! Tare îmi este teamă că aceste amânări se vor permanentiza, pentru că deja Guvernul recunoaşte că nu are bani pentru a susţine toate majorările promise.” a declarat deputatul PNL.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea