Rămâi conectat

Curier Județean

Ambulanţe pentru Urgenţe Sociale, la Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

5-ambulante-pentru-institutiile-medicalLegislativul din Cugir va lua în dezbatere vineri, 30 mai, un Proiect de Hotărâre al primarului Adrian Teban prin care edilul şef al oraşului solicită aleşilor locali să fie de acord cu Regulamentul intern de funcţionare al Serviciului Public de Interes Local- Ambulaţa pentru Urgenţe Sociale.

Ambulanţa pentru Urgenţe Sociale, un serviciu de interes local care funcţionează sub autoritatea Serviciului Public de Asistenţă Socială al oraşului Cugir. Este o structură de sprijin şi intervenţie al cărei obiect de activitate vizează realizarea  transportului sanitar neasistat necesar acoperirii măsurilor de protecţie socială a persoanelor care reprezintă urgenţe sociale. Se doreşte a fi un serviciu complementar serviciilor deja existente reprezentând puntea de legătură dintre serviciile sociale şi cele medicale furnizate de către SPAS la nivel local.

 Potrivit Raportului de Specialitate al Primăriei, principalele obiective ale Ambulanţei pentru Urgenţe Sociale Cugir sunt: Acordarea asistenţei medico-sociale persoanelor/grupurilor cu risc crescut de excluziune socială care reprezintă urgenţe sociale; Transmiterea cazurilor depistate către compartimentele specializate în vederea asigurării serviciilor de care au nevoie persoanele aflate în situaţii de criză medico-socială, conform prevederilor legale in vigoare; Medierea relaţiilor cu serviciile publice de urgenţă specializate (spitale, policlinici, centre rezidenţiale, adăposturi de urgenţă etc) în vederea internării/cazării persoanelor aflate în situaţie de criză.

„Necesitatea serviciului decurge din numeroasele solicitări provenind de la Spitalul orăşenesc Cugir sau de la înşişi beneficiarii serviciilor de la nivel local pentru: transportul la/de la domiciliu pentru internarea/externarea în/din unităţile medicale; transportul la unităţi medicale a persoanelor nedeplasabile; transportul persoanelor cu dizabilităţi la CEPH în vederea evaluării pentru încadrarea în grad de handicap; internarea beneficiarilor din centre rezidenţiale etc. În condiţiile în care cea mai apropiată secţie de oncologie se află în localitatea Alba Iulia, realizarea tratamentului chimio-terapeutic impune transportul pacienţilor cu resurse proprii, ceea ce ridică probleme deosebite persoanelor care au venituri insuficiente sau nu au aparţinători. Consecinţă a acestui aspect, serviciul va asigura transportul persoanelor cu boli terminale dependente de chimioterapie’’, se arată în Raportul de Specialitate întocmit de Serviciul Public de Asistenţă Socială.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea