Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alin Dracul, interlopul care teroriza Abrudul și Câmpeniul, solicită eliberarea din închisoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alberto Deak (39 de ani), poreclit “Alin Dracul”, cunoscut lider al lumii interlope din Abrud, a depus o cerere de eliberare condiționată la Judecătoria Deva, pe care însă judecătorii i-au respins-o considerând-o ca fiind neîntemeiată.

”Instanța respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată privind pe condamnatul Deak Alberto Ioan. Stabileşte termen pentru reînnoirea cererii la data de 18 septembrie 2015. Obligă condamnatul la plata sumei de 150 lei cheltuieli judiciare către stat”, se arată în minuta instanței. Deak a contestat decizia, iar dosarul a fost trimis spre soluționare la Tribunalul Hunedoara.

Bărbatul ispășește două condamnări care însumate ajung la patru ani și jumătate de detenție. Doi ani și jumătate pentru infracţiuni privind patrimoniul național (efectuarea de detecţii şi săpături neautorizate în situri arheologice, furt calificat de bunuri culturale, nerespectarea regimului de ocrotire a unor bunuri şi spălare de bani), și doi ani pentru ultraj.

În anii 2000, Alin Dracul era considerat unul dintre cei care terorizau comunitatea din Abrud și Câmpeni. În 2012, Albert Deak a fost reținut pentru șantajarea unui tânăr, de la care a primit circa 1.500 de euro, în urma șantajului și amenințărilor. În același an, polițiști îl anchetau în alte trei dosare penale sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de şantaj.

Adevărata celebritate a cunoscut-o în primul dosar instrumentat de polițiștii din România în care erau vizați traficanții de comori dacice care acționau în Munții Orăștiei. Alin Dracul este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai vechi astfel de vânători și descoperitori de comori, fapte pentru care a și primit o condamnare definitivă de doi ani de închisoare cu executare. Inițial, în procesul judecat pe fond, Tribunalul Hunedoara l-a condamnat la șapte ani de închisoare, însă ulterior Înalta Curte de Casație și Justiție a României i-a redus pedeapsa.

Potrivit anchetatorilor, Deak se ocupa cu cămătăria şi era implicat în acțiuni ilegale de recuperări la comandă. A mai fost condamnat la pedeapsa de șase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de port ilegal de arme albe, respectiv a unei săbii.

BT


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea