Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Alimente recomandate împotriva îmbătrânirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Medicul nutriționist, Alexandra Dalu, a afirmat că pentru a reduce riscurile unor boli, se recomandă limitarea sau chiar stoparea consumului de alcool și a fumatului și alegerea unor alimente cu înaltă valoare nutrițională, care asigură păstrarea organismului.

imbatranire alimenteMigdalele sunt și ele alimente recomandate împotriva îmbătrânirii. Fructele oleaginoase sunt bogate în omega 3, fibre, proteine vegetale, vitamine, minerale și alți antioxidanți. Ele contribuie la menținerea colesterolului bun, la remineralizarea scheletului, are proprietăți protectoare împotriva bolilor cardiovasculare, diabetului și hipertensiunii. Sunt recomandate migdalele tari, fără pete. Pot fi consumate în orice moment al zilei.

Unul dintre alimentele recomandate de medicul francez este usturoiul, bogat în antioxidanți, vitamine, fibre, minerale și oligoelemente. El este eficient împotriva îmbătrânirii celulare (și a cancerelor și inflamațiilor) și, luat în cantități mari, reduce riscul dezvoltării de boli cardiovasculare și scade hipertensiunea arterială. Antibiotic natural, acest condiment reduce și riscul de infecții, îndeosebi ale bronhiilor. Cel mai bine este să se consume cățeii de usturoi cruzi, tăiați mărunt sau zdrobiți, cel puțin unul pe zi. În caz că se digeră greu, se pot fierbe, relatează francedimanche.fr.

Sardinele au un bogat conținut în omega 3, antiinflamator natural care face parte din acizii grași indispensabili organismului.

Ouăle conțin acizi grași omega 3, indispensabili organismului, și având proprietăți antiinflamatoare. Ele furnizează și toți aminoacizii de care corpul are nevoie pentru a produce proteine, precum și vitamine (A, B5,E, B8, B12, B9 și D), minerale (fosfor, zinc) și antioxidanți puternici.

Un alt aliment anti-age recomandat de Alexandra Dalu este cafeaua. Pe lângă faptul că însoțește plăcut întâlnirile între prieteni, cafeaua îmbunătățește performanțele fizice și intelectuale. În plus, conține antioxidanți care protejează împotriva afecțiunilor legate de avansarea în vârstă (boli cardiovasculare și cancere). Nu se recomandă un consum mai mare de patru cești pe zi și nici după-amiaza sau seara, pentru a evita stări de nervozitate și probleme cu somnul. Medicul nutriționist îi sfătuiește pe amatori să consume de preferință cafea bio și arabica, care conțin mai puțină cafeină.

Rodiile intră și ele în categoria alimentelor care protejează împotriva îmbătrânirii. Bogate în vitamina C și antioxidanți (polifenoli), acestea sunt cei mai buni aliați într-un regim antiîmbătrânire dintre toate fructele. Consumul lor reduce riscul de boli cardiovasculare, unele tipuri de cancer și tulburări neurologice. Este bine să se aleagă fructele mai grele, semn că sunt mai zemoase, care pot fi consumate ca atare sau sub formă de suc, presându-le ca pe portocale.

Afinele sunt fructe cu o cantitate record de antioxidanți (vitamina C, flavonoide), fiind eficiente în lupta împotriva îmbătrânirii organismului. Ele contribuie și la întărirea capilarelor sanguine și la elasticitatea pielii, previn riscurile de accidente vasculare și cardiace și cancerul. În plus, afinele ar ameliora și acuitatea vizuală și vederea nocturnă. Se recomandă fructele tari, consumate ca atare sau zdrobite cu puțin zahăr.

Roșiile sunt răcoritoare și conțin puține calorii, fiind consumate în cantități mari în salatele de vară. Bogate în licopen, care protejează vederea și prostata, roșiile conțin și compuși fenolici, vitamine și minerale, tot atâtea elemente prețioase împotriva îmbătrânirii premature. Se recomandă tăierea lor în ultimul moment pentru a nu se pierde nutrienții și servirea cu câteva picături de ulei de măsline. Pot fi consumate și sub formă de suc sau fierte pentru a îmbunătăți absorbția de licopen. Coaja nu trebuie în niciun caz aruncată, ea fiind cea mai bogată în antioxidanți, potrivit Agerpres.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea