Alexandru Weber a promovat în Liga Naţională cu Măgura Cisnădie *Duel în elită cu HC Alba Sebeş

La doar un an de la înfiinţare, echipa de handbal feminin CS Măgura Cisnădie, aflată la Râmnicu Vâlcea pentru barajul de promovare în Liga Naţională, a promovat în primul eşalon, după ce a învins-o pe CSM Cetate Deva, scor 24-22.Alexandru Weber Magura Cisnadie1

Astfel, antrenorul Alexandru Weber, care sezonul trecut a ratat accederea în Liga Naţională în urma altui turneu de baraj, la Sibiu cu HC Alba Sebeş a reuşit să pătrundă în elita handbalului feminin autohton. Practic se vor reedita, pe prima scenă duelurile dintre antrenorii din Sebeş, Seviştean Popa şi Alexandru Weber, ce au colaborat vara trecută, pentru o scurtă perioadă, la echipa din Alba

După aproape opt ani de zile, judeţul Sibiu are din nou echipă în prima ligă, la handbal. Este vorba despre Măgura Cisnădie, formaţie care a promovat în primul eşalon la feminin. Jucătoarele pregătite de Alexandru Weber au învins pe CSM Cetate Deva (24-22) şi şi-au asigurat prezenţa în Liga Naţională. Meciul a avut loc la Vâlcea, oraş unde s-a desfăşurat în aceste zile, barajul de promovare în prima divizie. Astfel, după ce cu o zi înainte, fetele din Cisnădie au învins pe HM Buzău (36-29)

Meciul fost extrem de dificil, la pauză Măgura era condusă cu 11-12 de formaţia venită la baraj din Liga Naţională. Formaţia antrenată de Alex Weber a câştigat, aseară, primul meci din barajul pentru promovare,  cu scorul de 36-29 (15-14) în faţa formaţiei CS HM Buzău, astfel că î avea nevoie de o victorie în faţa echipei din Deva pentru a promova în primul eşalon, victorie pe care a reuşit-o.

Turneul de baraj s-a disputat după un format cu două grupe, iar câştigătoarea fiecărei grupe urma să se califice în Liga Naţională. CS Măgura Cisnădie a făcut parte din a doua serie, alături de CS HM Buzău şi CSM Cetate Deva. Cealaltă grupa a fost compusă din CSM Slatina, Știinţa Bucureşti şi Unirea Slobozia.

CS Măgura Cisnădie a terminat sezonul 2014-2015 pe locul al doilea în Divizia A, seria B, în spatele lui HC Alba Sebeş, astfel că a trebuit să dispute baraj pentru accederea în Liga Naţională.

Sursa: sibiu 100%

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...