Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alexandru Sinea, director DSP Alba: Dacă avem medici dispuși să profeseze, în secunda doi ne mobilizăm și facem centru de permanență

Dragoş Suciu

Publicat

în

Directorul Direcției de Sănătate Publică Alba, ec. Alexandru Sinea, a declarat joi, fiind întrebat de jurnaliști de crearea unui centru de permanență în Alba Iulia, că acesta va fi înființat când medicii vor fi dispuși să profeseze, în condițiile în care aceștia au fost nemulțumiți, la ultimele întâlniri, de cei circa 300 de lei pentru gărzile de noaptea.

”La ultimele întâlniri la care s-a discutat de înființarea unui centru de permanență medicii de familie au fost nemulțumiți de bani, respectiv de cei circa 300 de lei pe noapte. DSP Alba a avut sprijin din partea Consiliului Județean, Primăriei Alba Iulia și Casei Județene de Sănătate pentru înființarea unui centru de permanență, însă ne-am împotmolit în urma refuzului medicilor de a profesa, fiind nemulțumiți de cei circa 300 de lei pe care i-ar fi primit pentru o noapte de muncă. Nu putem obliga pe nimeni”, a spus, joi, presei, directorul DSP Alba.

Declarația acestuia a venit după ce, șeful Unității de Primiri Urgențe Alba Iulia, Aurel Crișan, a spus, fiind întrebat de jurnaliști de înființarea unui centru de permanență, că directorul DSP Alba ar putea oferi mai multe detalii.

”Știu că se dorește înființarea unui centru de permanență. Degeaba dorește, Alexandru Sinea e un om care chiar vrea să facă, dacă va avea și sprijin rămâne de văzut. El chiar vrea să facă niște lucruri. Omul vrea să facă, vrea să implice DSP în activitatea medicală, nu că nu a fost implicată, dar la un alt nivel. Noi colaborăm foarte bine, ei fiind reprezentanții Ministerului în teritoriu, noi colaborăm în de aproape”, a spus Aurel Crișan, fiind întrebat de centru de permanență în contextul în care numărul pacienților care se prezintă la UPU Alba Iulia este foarte mare.

Alexandru Sinea a spus că s-au demarat procedurile pentru înființarea unui asemenea centru.

„Eu am luat legătura cu Primăria municipiului Alba Iulia, cu legea în față, și am zis, domnilor, legea prevede ca autoritatea publică locală, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică, dacă constată că este necesar un astfel de centru de permanență să ia măsuri, să pună la dispoziție un spațiu, ori prin închiriere sau cumpărare, dotarea lui, servicii de pază precum și servicii de registratură și de curățenie. Primăria Alba Iulia a fost foarte deschisă. Ni s-a spus că doresc să ne pună la dispoziție o sumă de aproximativ 200.000 de euro, un spațiu adecvat, să fie ceva modern, complex care să aibă utilitate, pentru că nu facem un centru de permanență doar ca să îl avem, ci să descongestionăm UPU. Am discutat cu Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba, ambele instituții mi-au spus că se implică la nivel maxim. Am primit sprijin total și de la Casa de Asigurări de Sănătate”, a spus Sinea.

Alexandru Sinea a adăugat că pacienții care se prezintă la UPU Alba Iulia trebuie să aibă o alternativă în privința consultațiilor medicale.

În acest context, el a declarat că Ministerul Sănătății se implică în înființarea unor centre comunitare integrate, pentru care primăriile din zone defavorizate pot primi finanțare europeană de până la un milion de euro.

”Acestea s-ar putea înființa în zonele defavorizate. Chiar și Alba Iulia poate fi considerată o zonă defavorizată având în vedere cele 53.000 de prezentări anuale în UPU, dintre care mai mult de 60% ar fi de competența unui centru de permanență”, a mai spus Alexandru Sinea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Andra și Sarah eleve la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, calificate la etapa națională a olimpiadelor de limba engleză și logică

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Andra și Sarah eleve la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, calificate la etapa națională a olimpiadelor de limba engleză și logică Două eleve de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba engleză și logică. Citește și: FOTO Rebeca, Denis și Paul, elevi la Colegiul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea