Rămâi conectat

Politică Administrație

Alexandru Pereș: ”Eu cred că deocamdată regionalizarea este pusă în raft și începe să se adune praful pe ea”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Senatorul PDL Alexandru Pereș consideră că odată cu trecerea timpului este tot mai puțin probabil ca proiectul regionalizării să fie realizat.

Referendumul pentru revizuirea Constituției rămâne sub semnul întrebării, având în vedere decizia Curții Constituționale de a nu scădea pragul electoral decât anul viitor și având în vedere faptul că este foarte posibil ca aceasta să aibă obiecții și în ceea ce privește amendamentele la Constituția revizuită și astfel, în toamnă, o nouă variantă, cu modificările ce se impun, va fi supusă votului celor două camere ale Parlamentului. Cel mai probabil procedurile nu se vor încheia în timp util pentru a se putea organiza referendumul în luna octombrie, așa cum era programat.

Eu cred că regionalizarea deocamdată este pusă în raft și începe să se adune praful pe ea. Dar putem să discutăm altfel pentru că țara este guvernată prin ordonanțe. Încep să apară unele ordonanțe, mai nou, privind descentralizarea și reorganizarea administrației publice locale și centrale pe ceea ce înseamnă zona instituțiilor din subordinea Ministerului Agriculturii, din subordinea Ministerului Administrației și Internelor, a Ministerului Sănătății, Finanțelor. Acestea sunt puse în dezbatere publică și vor fi aprobate într-o următoare ședință de Guvern iar până în toamnă, la reunirea Parlamentului, acestea vor acționa deja ca legi. Totuși, regionalizarea este în mâna noastră, a tuturor. Mergem la referendum și votăm, dar ce să votăm? Sunteți de acord… cu ce? Ce întrebare să se pună când suntem deja în luna iulie și nu avem un proiect de Constituție finalizat?”, a concluzionat Pereș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea