Rămâi conectat

Politică Administrație

Alexandru Pereș: ”Crearea de locuri de muncă în județul Alba – promisiuni deșarte ale reprezentanților PSD și PNL la nivel local!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

alexandru peresA venit primăvara, natura renaște și bineînțeles și…speranțele românilor într-un trai mai bun!

Crearea de locuri de muncă în județ a reprezentat, în campania electorală din anul 2012, o preocupare la nivelul vorbelor, pentru viitorii parlamentari USL (PSD și PNL). Dacă îi ascultai în campania electorală pentru parlamentare, mai-mai că erai convins că vor sprijini, concret, inclusiv crearea de locuri de muncă.

Vorbe-n vânt! Electoratul trebuia amețit, mituit, pentru a câștiga câte un fotoliu de parlamentar! A trecut mai bine de un an și aproape jumătate de când sunt aleșii preferați ai electoratului din județ, iar Alba se afla, în luna ianuarie a acestui an, la o rată a șomajului de 10,95% – aproape 20.000 de persoane fără un loc de muncă.

Într-o țară unde șomajul este în creștere, au apărut încă 35 de taxe și impozite noi, iar cu 1 aprilie a fost introdusă acciza la carburanți, gazele s-au scumpit, prețurile alimentelor de asemenea se vor scumpi, ce încredere mai au cetățenii în actuala guvernare? Acolo unde s-ar fi putut crea peste 1000 de locuri de muncă – exploatarea minieră de la Roșia Montană, proiectul este abandonat, și bineînțeles, oamenii sunt concediați.

Îmi este greu să-mi imaginez ce se va întâmpla cu cei aproximativ 500 de foști salariați și familiile lor din zona minieră Apuseni, care vor rămâne doar cu indemnizația de șomaj. Începând cu această lună, Roșia Montană Gold Corporation va demara procedura de concediere colectivă. Însă, această măsură nu afectează doar salariații acestei companii, ci și familii întregi, copii și bătrâni. Personal, am tras un semnal de alarmă încă din toamna anului trecut, subliniind că, dacă nu se va avea în vedere găsirea unei soluții rapide și eficiente cu privire la proiectul minier Roșia Montană, angajații companiei vor intra în șomaj! Și, iată, așa se și întâmplă!

În lipsa unei susțineri concrete și din partea Guvernului, pentru înființarea locurilor de muncă, șomajul în Apuseni va atinge cote alarmante!

Mai nou, alte angajamente electorale lăudabile, au devenit povești. Respingerea propunerilor legislative USL-iste cu privire la gratuitatea primei întabulări, Noul Cod Silvic, abatoarele mobile, moderație în sancționarea contravențiilor silvice, eliminarea din pădurile României a marilor societăți ”devoratoare de lemn”, au devenit promisiuni neacceptate de guvernanți!

Şi ca lucrurile să fie ca la români, USL s-a rupt!

Analişti politici „ad-hoc”, leagă evenimentele pas cu pas, aducându-ne aminte prin ce am trecut noi şi ţara în ultimele 15 luni, şi dau cu „ghiocul”! – Traian Băsescu este de vină!; – Eu am scris şi v-am avertizat!; – că Traian Băsescu va pulveriza USL!; – recomand lui X sau lui Y din USL, să fie mai calm, hotărât, să nu cedeze; – recomandă şi „viitorul preşedinte”, etc., etc. Analize sterile, sfaturi neviabile, interese politice!

Mai nou, deputatul Ioan Dârzu, cere demisia senatorului Teodor Atanasiu; alt deputat neo PSD „ne promite” cabinet europarlamentar la Alba Iulia, promisiune smulsă „la umbră” de la dna Ecaterina Andronescu! uitând că dna „fost ministru” în mai multe rânduri, nu vrea de fapt să plece la Bruxelles, unde nu poate circula cu maşinile instituțiilor ca în București!

Vorba românului simplu, puțin modificată, dar foarte actuală: ”Pleacă ai noștri, vin ai noștri, noi votăm la fel ca ….proștii!

Senator PDL de Alba, Alexandru Pereş


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea