Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alegerile, prin ochii unui medic din Alba Iulia: Scaunele trebuie ocupate de tehnocrați, iar edilul să fie ”rezonabil și modest”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Valeriu Isbășescu, medic chirurg de 15 ani la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, este unul dintre oamenii care nu lipsesc de la niciun scrutin electoral. Cu toate acestea, el consideră că indiferent ce cârmuitori sau partide vin, schimbarea nu se va resimți doar dacă va începe, în primul rând, cu noi înșine. Acesta susține că scaunele în Primăria Alba Iulia ar trebui ocupate de tehnocrați, iar primarul să fie un bun organizator, un om rezonabil și modest.

Vali Isbasescu02

O primărie de tehnocrați

Dr. Valeriu Isbășescu opiniază că primarul ar avea nevoie de consultanți, specialiști în diferite domenii de activitate, care să ia pulsul societății, să cunoască problemele oamenilor și să le aducă la cunoștința instituției primăriei. Totodată, el consideră că ar fi necesară si o mai bună colaborare între administrația locală și cetățeni, iar primarul ar trebui să fie un bun organizator, să știe să se înconjoare de oameni de calitate și să rămână rezonabil și modest.

”Nu o să candidez niciodată pentru o asemenea funcție, însă voi merge, împins de conștiinciozitate, tot timpul la vot. Dacă ar fi să fac un exercițiu de imaginație, ca primar aș face întâlniri periodice cu șefii de secție, pentru a vedea care sunt problemele ce țin de competența administrației locale și care ar putea fi rezolvarea lor”, a spus acesta.

Nu este adeptul susținerii unui partid, dar nici nu este cel care votează candidatul  pentru că este independent, pentru că în viziunea lui ”omul este cel care contează”.  ”Nu mă uit dacă are un partid în spate sau dacă merge pe cont propriu”, a afirmat acesta.

Medicul chirurg Valeriu Isbășescu (45 de ani) profesează de circa 15 ani la Spitalul Județean de Urgență  Alba Iulia, s-a născut în Sibiu și este absolvent al Facultății de Medicină din Cluj-Napoca. A studiat și profesat în Franța, la un spital din Strasbourg, unde și-a făcut rezidențiatul, însă a ales să se întoarcă în România deoarece ”omul este cel care sfințește locul” și consideră că poate să își facă bine meseria și aici, alături de familie și copii.

Nu regretă că s-a întors în țară și dacă ar fi să o ia de la început, tot medicina ar alege-o, deoarece spune că această meserie i se potrivește cel mai bine, aducându-i satisfacții pe care nimeni nu i le poate lua.

Iar despre acestea am aflat după ce a deschis ușa dulapului din camera de gardă și am văzut un bilețel lipit pe interior, care, se observa, era scris de un copil: ”Domnul doctor, VĂ MULȚUMESC Foarte FRUMOS deoarece m-ați ajutat foarte bine aici în Spital. Vă mulțumesc foarte Mult”.

Vali Isbasescu01

Era vorba de un copil care a suferit un accident. Acesta a avut nevoie de o intervenție chirurgicală complicată, cu un puternic impact emoțional.

”Era un copil de șapte ani, un băiețel slab, instituționalizat, care s-a lovit cu leagănul în abdomen, fapt ce i-a produs multiple rupturi hepatice. Am realizat că va muri prin hemoragie, iar pentru a-l salva este nevoie de gesturi riscante care, la fel, ar putea fi fatale prin ele însele. În timpul operației, care a durat circa patru ore, permanent aveam în gând nedreptatea din partea sorții, că un copil de 7 ani să-și piardă viața pentru un banal accident cu leagănul. Așa ceva nu se poate! Efectiv mi-au dat lacrimile. În cele din urmă, după mai multe momente de deznădejde, hemoragia a putut fi oprită. După ce s-a făcut bine mi-a trimis mai multe bilețele de mulțumire. Pe acesta l-am păstrat”, a explicat dr. Isbășescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea