Rămâi conectat

Sport

Albaiulianul Mihnea Costachi, din nou campion national de juniori la sah

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianul Mihnea Costachi a cucerit, luni, un nou titlu de campion national de juniori la sah. Cu 6 victorii si 3 remize in cele 9 partide jucate, elevul Colegiului National “Horea, Closca si Crisan” din Alba Iulia s-a clasat pe locul 1 la categoria juniori sub 16 ani in proba de sah clasic, devansandu-i cu un punct pe Alexandru Banzea (Clubul Central de Sah Bucuresti), Mihai Ciorica (CSS 1 Timisoara) si Victor Vasiesiu (CSS Targu Mures).

La acest turneu Mihnea Costachi, care se pregateste cu marele maestru international Szabo Gergely (Brasov) si maestrul FIDE Marius Ceteras (Alba Iulia), a reprezentat clubul Politehnica Iasi, urmand sa devina jucator al Clubului Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, dupa afilierea acestui club nou infiintat la Federatia Romana de Sah.

Succesul obtinut la competitia gazduita de statiunea valceana Caciulata si la care au participat peste 600 de juniori romani de la cele mai puternice cluburi din tara ii asigura lui Mihnea Costachi calificarea la Campionatele Mondiale de juniori care se vor desfasura in luna septembrie la Khanty-Mansiysk (Rusia) si Campionatele Europene de juniori de la Praga (Cehia) din luna august.

Alti trei juniori albaiulieni au obtinut clasari care le asigura includerea in loturile nationale de juniori. Adrian Secheres (CSS 1 Timisoara) s-a clasat pe locul 5 din 23 de participanti la categoria juniori sub 18 ani, Iustin Ciorgovean (CSU Alba Iulia) s-a clasat pe locul 11 din 38 de participanti la categoria juniori sub 16 ani, iar Radu Tampea (CSU Alba Iulia) a ocupat locul 11 din 113 participanti la categoria juniori sub 10 ani. Atat ei, cat si George Ileana (CSU Alba Iulia), clasat pe locul 14 la categoria juniori sub 16 ani spera sa ocupe pozitii mult mai bune in clasament la sah rapid si blitz, probele preferate ale juniorilor albaiulieni, care se vor desfasura de marti pana joi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea