Rămâi conectat

Ştirea zilei

Albaiuliancă stabilită în Germania: Oamenii se tem de spații aglomerate și nu mai participă la evenimente publice

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O albaiuliancă stabilită în Germania declară, după atacurile și atentatele teroriste de  zilele trecute, că nemții se tem să mai circule cu mijloace de transport în comun și evită spațiile aglomerate, în vreme ce la evenimentele publice participă tot mai puțină lume.

germania-atacuriMihaela, din Alba Iulia, locuiește într-un orășel din Germania, la 50 de kilometri de Munchen, iar dezastrul care s-a abătut asupra acestei țări nu a fost, pentru ea, o surpriză, frica instalându-se după atentatele teroriste care au afectat alte state.

”După ce am văzut necazurile din Franța și Turcia mă gândeam cu spaimă că putem fi și noi în situația lor. Oamenii evită acum, mai mult ca niciodată, să circule cu metroul și cu alte mijloacele de transport în comun în care s-ar putea produce o astfel de tragedie. Totodată, o prietenă de origine germană îmi spunea că nu va participa în niciun caz la Oktoberfest. Sunt în asentimentul ei. Oamenii evită evenimentele de amploare, iar frica unui nou atac este iminentă”, a spus Mihaela, care are 34 de ani.

Ea este de părere că la originea acestor atacuri nu stau musulmanii, ”ci persoane care nu au nicio credință, niciun Dumnezeu”, și consideră că situația în Germania, inclusiv din punct de vedere economic, s-a înrăutățit după primirea refugiaților.

”Germania nu mai este țara care a fost după ce a primit valul de refugiați, iar condițiile nu mai sunt aceleași. Înainte, în școli nu era mizerie, iar părinții nu erau puși în situația să cotizeze pentru renovări sau alte necesități. Serviciile în sănătate sunt tot mai puțin decontate, iar, de exemplu, când se strică un drum durează tot mai mult până se repară. Cu alte cuvinte, ne mișcăm mai greu, pentru că îi ducem în spate”, a afirmat Mihaela.

De situația privind refugiații este acuzată și cancelarul german Angela Merkel, unii cetățeni fiind de părere că ”trăiește într-un palat, înconjurată de bodyguarzi, și nu vede ce este în stradă și cât muncesc oamenii de rând”, declară Mihaela.

Ea s-a stabilit în urmă cu câțiva ani în Germania, venind din Alba Iulia, și nu dorește să părăsească această țară, chiar dacă trece printr-o perioadă foarte dificilă.

În Germania s-au comis în această perioadă mai multe atacuri armate sau atentate teroriste.

Lunea trecută, mai multe persoane care călătoreau cu trenul în centrul Germaniei au fost rănite după ce au fost atacate de un adolescent afgan cu un topor și cu un cuțit. Vineri seara, în orașul Munchen, 21 de persoane au fost rănite și alte nouă au decedat după un atac armat comis de un tânăr de origine iraniană, iar duminică un solicitant de azil sirian în vârstă de 21 de ani a atacat trei persoane cu o sabie, omorând o femeie. În noaptea de duminică spre luni o persoană a decedat și alte 11 au fost rănite după o explozie într-un restaurant din Ansbach.

Cel mai recent incident s-a petrecut marți. Un medic a decedat după ce a fost împușcat de un pacient care apoi s-a sinucis.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Retro Parada Primăverii 2024, în Cetatea Alba Carolina: Un Citroen fabricat în 1923, printre cele peste 80 de bijuterii de epocă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Retro Parada Primăverii 2024, în Cetatea Alba Carolina: Un Citroen fabricat în 1923, printre cele peste 80 de bijuterii de epocă Sâmbătă, 20 aprilie 2024 , între orele 10-14, Cetatea Alba Carolina a găzduit Retro Parada Primaverii 2024 cu participarea estimativă a 85 de vehicule de epocă. Bijuteriile pe patru roți au fost expuse în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea