Rămâi conectat

Ştirea zilei

Albaiulianca Mălina Roşca ţinteşte aurul la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Mălina Roşca ţinteşte aurul la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică

Nmalina-roscau demult, la Suceava şi Vatra Dornei, s-au desfășurat acţiuni de pregătire și selecție a loturilor României pentru Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, ce va avea loc în India, între 9 – 19 decembrie 2016. În urma lor ţara noastră va fi reprezentată de două echipe, formate din câte 5 elevi. Prima beneficiază de finanţare din partea Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, iar a doua e susţinută bănesc prin intermediul sponsorizărilor private.

Dintre cei 15 elevi calificați în lotul lărgit, ulterior susținerii a 6 probe complexe, reprezentanta Albei, Mălina Roșca a reușit calificarea în prima echipă a României. Pentru eleva din clasa a XII-a, specializarea matematică-informatică (intensiv engleză), a Colegiului Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, va fi a treia participare la o olimpiadă internațională, anterioarele fiind la Olimpiada Internațională de Astronomie, unde a obținut, spre lauda ei, o medalie de argint și una de bronz. Calificarea din acest an se speră să-i adauge în palmaresul deja impresionant încă o medalie, poate chiar de aur (spre a avea complet “trioul” metalelor strălucitoare care să-i răsplătească inteligenţa şi truda în studiu).

Ţinând cont de gradul foarte mare de dificultate a probelor de la o astfel de competiţie, nu putem decât să-i urăm spor în pregătire și succes în India!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Elevi din Alba Iulia, Aiud și Lopadea Nouă, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor de religie romano-catolică în maghiară și cultele reformat, evanghelic și unitarian și istoria și tradițiile minorității maghiare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi din Alba Iulia, Aiud și Lopadea Nouă, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor de religie romano-catolică în maghiară și cultele reformat, evanghelic și unitarian și istoria și tradițiile minorității maghiare în România În data de 16.03.2024, la Liceul Teologic Romano-Catolic „Gróf Majláth Gusztáv Károly” Alba Iulia, s-au desfășurat etapele județene ale OLIMPIADEI de RELIGIE […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea