Rămâi conectat

Actualitate

Albaiuliancă înşelată cu 15.600 de lei prin telefon, de un deţinut încarcerat în Penitenciarul Galaţi

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri 18 decembrie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia l-au identificat pe principalul suspect de comiterea unei înşelăciuni în legătură cu care au fost sesizaţi în cursul zilei de 12 decembrie 2012.

„Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că, în  perioada 10-12 decembrie 2012, S.V.B., de 30 de ani, din comuna Tisău, judeţul Buzău, încarcerat în Penitenciarul Galaţi, a apelat-o pe telefonul mobil  pe o tânără de 19 ani din Alba Iulia, comunicându-i ca a câştigat un premiu.

Suspectul a condiţioant ridicarea premiului de transferarea unor sume de bani, prin intermediul unor societăţi specializate, în total tânăra depunând suma de 15.600 lei, în două rânduri. În cele din urmă a realizat că a fost înşelată şi a anunţat poliţia.

Faţă de S.V.B., cercetările sunt continuate sub aspectul comiteterii infarcţiunii de înşelăciune, stabilirea întregii sale activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului”, se arată în comunicatul remis presei de IPJ Alba.

IPJ Alba: „Deoarece această faptă de înşelăciune este des întâlnită pe tot teritoriul ţării, recomandăm tuturor cetăţenilor să fie sceptici atunci când sunt anunţaţi din senin, prin telefon, că au câştigat bunuri şi sume importante de bani.

Să manifeste prudenţă atunci când un străin le cere să-i dea telefonic date cu caracter personal (nume, adresă, număr de cont) şi cu atât mai mult când le cere să plătească diverse favoruri pentru a intra în posesia aşa – zisului premiu.

Să verifice amănunţit datele la firmele unde se presupune ca sunt câştigători,  înainte de a spori contul escrocilor cu sume importante de bani. În cazul în care sunt abordaţi de asemenea persoane să se adreseze de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie”

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea