Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

“ALBA SUB LUMINI DE OSCAR” 2014. Cei mai tari fotografi din ţară vin în judeţul nostru pentru a imortaliza “giuvaierul turistic” Cetatea Alba Carolina şi alte frumuseţi

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 28 iulie – 1 august, municipiul Alba Iulia se va transforma într-un imens „studio”. 150 de  fotografi profesionişti din toată ţara se vor reuni în „Cealaltă Capitală” la prima ediţie a Festivalului „Alba sub Lumini de Oscar”. Timp de 5 zile, aceştia îşi vor demonstra talentul în arta fotografiei imortalizând frumuseţile acestui judeţ, iar cele mai deosebite şi încântătoare imagini vor fi premiate în cadrul unui concurs cu premii substanţiale, între  400 şi 2000 de euro. Participanţii la festival vor avea ocazia să întâlnească fotografi profesionişti consacraţi în ţară şi în străinătate şi să descopere astfel secretele fotografiei profesioniste. Vor fi organizate workshop-uri şi cursuri gratuite, expoziţii foto dar şi proiecţii de filme documentare. În cadrul festivalului este cuprinsă şi o excursie pe Valea Frumoasei de 2 zile.

Festivalul „Alba sub Lumini de Oscar” îi aduce la Alba Iulia pe Marek Czarnecki – multiplu câştigător al “British Professional Photography Award” (echivalentul Oscarului pentru fotografie), ce va preda secretele fotografiei panoramice şi de peisaj, lectorul Cătălin Săvulescu cu fotografia de produs, pe Vlad Eftenie – considerat cel mai bun fotograf de Urban şi Street Photography din România şi câştigătorul de anul acesta al Sony World Photography. De asemenea, Cosmin Someşan va învăţa participanţii la cursuri despre tot ceea ce înseamnă  fotografia action, iar Luca Achim, despre editarea fotografiei şi Cătălin Rudolf – modalităţi de iluminare cu lumina continuă.  Vor fi susţinute si prezentări, seminarii şi comunicări prezentate de către alţi fotografi.

Fiecare curs teoretic şi respectiv sesiune hands on se va finaliza cu un concurs. Participarea la toate concursurile este liberă pentru toţi participanţii. După finalizarea sesiunii hands on participanţii vor avea câteva ore la dispoziţie pentru a selecta imaginile şi pentru a le descărca într-un laptop pus la dispoziţie de către organizatori şi sponsori. Numărul maxim de fotografii cu care pot participa concurenţii este stabilit de către lectorii cursului respectiv. Vor fi alese 10 fotografii câştigătoare: locul I, locul II, locul III şi 7  menţiuni. Juriul va fi format din lectorii cursului respectiv, un reprezentant al organizatorilor şi un reprezentant al sponsorilor sau partenerilor.

Premiile vor fi acordate de organizatori, sponsori şi parteneri. Premiul I va fi în valoare de 2.000 euro, premiul II, 1.500 de euro, premiul III 1.000 de euro şi 7 menţiuni de 400 de euro.

Cursurile teoretice vor fi cu intrare gratuită şi se vor defăşura la Restaurant Medieval din Cetatea Alba Carolina, Pub 13, iar expoziţiile de fotografie vor fi organizate într-un spaţiu situat lângă Poarta a-III-a a Cetăţii  Alba Carolina, locul unde are loc şi schimbul Gărzii Cetăţii. În fiecare seară vor fi proiecţii de fotografie şi filme documentare pe esplanada din spatele Porţii a-III-a a Cetăţii Alba Carolina. În ultima zi a festivalului se va organiza un vernisaj al câştigătorilor acestei ediţii a festivalului şi se vor acorda premiile.

Cei care doresc să se înscrie trebuie să ştie că perioada de trimitere a formularelor  este 1 mai – 6 iulie. Listele intermediare cu participanţii care sunt acceptaţi la festival vor fi anunţate periodic, la fiecare două săptămâni,  până pe data de 13 iulie 2014. Formularele completate precum şi portofoliu de 10 fotografii se vor trimite la adresa de e-mail: [email protected]. Pentru cursurile practice cu locuri limitate se va ţine cont de ordinea în care se fac înscrierile.  Portofoliile trimise şi acceptate vor fi luate în considerare şi la o eventuală înscriere la festivalul „Vama Sub Lumini de Oscar”, din perioada 23 august – 31 august.

Participanţii trebuie să aibă minim 18 ani.

Cheltuielile cu transportul, cazarea, mâncarea şi băutura sunt suportate de către participanţi. Excepţie fac cheltuielile cu transportul Alba Iulia – Valea Frumoasei şi retur. Participanţii trebuie să aibă echipament foto propriu (lista orientativă: aparat foto – de preferat dslr -, obiective foto, trepied, blitz extern, card memorie, acumulatori, încărcător acumulatori, cabluri de conectare, manualul aparatului foto, laptop.

CONCURS: 3 dintre participanţi pot beneficia de cazare şi masă gratuită la Festivalul “Alba sub Lumini de Oscar”

Festivalul „Alba sub Lumini de Oscar” are şi un prim concurs, ce a început în data de 4 mai şi se va desfăşura până în 5 iulie. Acesta va da posibilitatea a trei câştigători să beneficieze de trei premii în valoare de 400 de euro fiecare, constând în asigurarea cheltuielilor de cazare şi masă pe perioada desfăşurării festivalului, dar şi de înscrierea automată în cadrul Festivalului Vama Sub Lumini de Oscar, ce se va defăşura în perioada 23 august – 31 august, la Vama Veche.

Participanţii vor avea de trecut trei etape, în care vor trebui să realizeze fotografii pe 3 teme diferite. Concursul este organizat pe pagina de Facebook a evenimentului şi se va supune regulamentului publicat pe această pagină.

Iată etapele şi perioadele de desfăşurare:

Etapa I – Tema: “România neştiută”

Perioada de postare: 4 mai – 17 mai

Perioada de votare: 18 mai – -24 mai

Etapa a II a – Tema: “Lumini şi umbre”

Perioada de postare: 25 mai – 7 iunie

Perioada de votare: 8 iunie – 14 iunie

Etapa a III a– Tema: “În mişcare”

Perioada de postare: 15 iunie – 28 iunie

Perioada de votare: 29 iunie – 5 iulie

Vor fi declarate căştigătoare fotografiile (câte un câştigător la fiecare etapă) care vor aduna cel mai mare număr de voturi. Se va ţine cont doar de voturile acordate în perioadele menţionate. Votarea se face prin scrierea unui comentariu în dreptul fotografiei, cuvântul „votat”. Aceeaşi persoană nu poate vota de două ori aceeaşi fotografie, dar poate vota mai multe fotografii.

Participanţii la „Alba sub Lumini de Oscar” vor ceda organizatorilor drepturile de utilizare asupra fotografiilor realizate în cadrul cursurilor semnând în acest sens un acord scris. Astfel că, la finalul festivalului, judeţul Alba se va putea mândri cu un potofoliu imens de fotografii realizate de „aşii” naţionali ai fotografiei, iar organizatorii le vor putea folosi în scopul promovării judeţului.

Aflaţi mai multe detalii despre festival şi regulamentul de înscriere pe pagina oficială a evenimentului AICI.

Festivalul „Alba sub Lumini de Oscar” este organizat de New Ad Zone, Asociaţia „Produs în Alba”, Primăria Municipiului Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea