Rămâi conectat

Politică Administrație

Alba, în pericol să fie sufocată de gunoaie – susține deputatul Clement Negruț

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alba ar putea deveni un județ al gunoaielor! Din data de 16 iulie se va închide groapa de gunoi de la Pârâul Iovului, obligatie, care în cazul în care nu este îndeplinită ar putea atrage asupra României procedura de infringement din partea Comisiei Europene pentru neîndeplinirea obligațiilor privind depozitarea deșeurilor, susține Clement Negruț. 

Clement Negrut04Consiliului Județean Alba, are în derulare un proiect intitulat ,,Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba” cu o valoare totală de peste 28 de milioane de euro, ce prevede construirea unui depozit central de deșeuri la Galda de Jos. Problema este însă că acest depozit care ar respecta normele impuse de forurile europene nu va putea fi terminat până la data de 16 iulie iar operatorii de salubritate din județ vor fi nevoiți să se deplaseze pe distanțe foarte mari pentru transportul gunoiului. Mai mult decât atât, operatorii mai mici din zona montană vor fi depășiți de situație și asta ar putea duce la imposibilitatea ridicării gunoiului, ceea ce ar duce la grave probleme de mediu. Situația este foarte delicată, iar termenul de închidere a gropii de la Pârâul Iovului este foarte aproape.

În acest context, de ceva vreme, aici sunt aduse zeci de tone de gunoi menajer din județul Cluj. Autoritățile din județul vecin au fost luate prin surprindere de închiderea gropii de gunoi pe care o foloseau pănă acum și nu au altă soluție mai bună.

Să sperăm că autoritățile din Alba nu vor fi și ele luate prin surprindere, așa cum s-a întâmplat la Cluj, pentru că rezultatul ar fi costul serviciului de ridicare a gunoiului menajer va crește pentru populația din Alba Iulia, întrucât și operatorul local de salubrizare va fi nevoit să transporte gunoiul la depozite din județele limitrofe. Să sperăm însă că pe lângă creșterile de tarife nu vom avea parte și de probleme de mediu. (V.N.)

Preşedinte PMP Alba, Deputat Clement Negruţ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea