Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alba, iarăşi în arena olimpică, după 8 ani | Astăzi, la Jocurile Olimpice de la Rio, ziua cea mare pentru Ana Rodean

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ana Rodean CS Unirea Alba Iulia 2Astăzi este ziua cea mai pentru sportul din Alba, care revine, prin Ana Rodean, după o pauză de 8 ani în arena olimpică: Rio de Janeiro 2016 fiind o altă bornă de rezonanţă a marşului din Cetatea Marii Uniri după precedentele 4 olimpiade, Atlanta (1996), Sydney (2000), Atena (2004) şi Beijing (2008), bifate de Norica Câmpean şi Ana Maria Groza.

Este un moment de mândrie pentru judeţ, iar mărşăluitoarea Ana Rodean a concretizat speranţele unei reprezentări la cel mai înalt nivel al sportului de pe mapamond. Albaiulianca Ana Rodean (dublă legitimare CS Unirea Alba Iulia-CS Universitatea Reşiţa) va debuta la Jocurile Olimpice, cursa feminină de marş fiind prevăzută la ora locală 14.30 (20.30, ora României).

Citeşte şi: FOTO: Ana Rodean (CS Unirea Alba Iulia) va concura mâine seară la Jocurile Olimpice 2016

Cel mai mult vreau să nu mă dezamăgesc pe mine şi pe domnul antrenor Gabriel Avram. Îmi propun un loc cât mai sus în clasament. Dacă totul decurge cum am programat în antrenamente, iar condiţiile meteo şi de concurs vor fi favorabile, cred că pot stabili un nou record personal”, a declarat Ana Rodean. Este apogeul carierei sale, debutul la Jocurile Olimpice, după un an 2016 remarcabil în care şi-a bătut recordul personal (la Reşiţa), în luna martie şi a obţinut biletele pentru Jocurile Olimpice din Brazilia.

Unul dintre numele grele al sportului judeţean al ultimului deceniu, mărşăluitoarea în vârstă de 32 de ani a ajuns la Rio de Janeiro, revenind la marş, după aproape doi ani în care l-a practicat sporadic, calificarea fiind realizată la Roma, în luna mai, când a fost îndeplinit baremul olimpic. Brava noastră atletă şi-a înfăptuit un vis, a ajuns în Brazilia, iar simpla prezenţă la Olimpiadă reprezintă în sine o mare performanţă! În proba de 20 de kilometri marş, sunt înscrise 74 de competitoare, iar alături de Ana Rodean mai sunt prezente Claudia Ştef şi Andreea Arsinte, un “trio” tricolor ce va încerca să se ridice la nivelul aşteptărilor, în condiţiile unui concurs extrem de dificil, programat la o oră total nefericită de organizatori (în Brazilia se anunţă temperaturi destul de ridicate). Îi ţinem pumnii atletei noastre, Ana Rodean, sportivă care a depăşit toate obstacolele pentru a ajunge să reprezinte România la Jocurile Olimpice, competiţia sportivă supremă.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Era cunoscută ca doamna […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea