Rămâi conectat

Sport

Alba are reprezentant la Rio! Ana Rodean (CS Unirea Alba Iulia), calificată la Jocurile Olimpice din Brazilia 2016!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ana Rodean maraton2Veste de senzație pentru sportul din Alba, ce va avea reprezentant la Jocurile Olimpice din Brazilia, pe mărșăluitoarea Ana Rodean (CS Unirea Alba Iulia-CSU Reșița), care a îndeplinit astăzi, la Roma baremul de calificare la JO 2016 în proba de 20 kilometri marș.

*Gabi Avram, antrenor cu 4 calificări la JO!

Alba revine grație marșului, după o pauză de 8 ani în elita sportului mondial, iar această veste este una excelentă ținând cont de criza în care se zbate sportul românesc. „Ne-am îndeplinit obiectivul și asta contează foarte mult. Suntem bucuroși și fericiți. Presiunea a fost enormă pe umerii Anei, dar a reușCercea Gala Sportului 2015 Alba 7it și este o satisfacție deosebită„, a precizat antrenorul Gabi Avram, ce bifează a 4-a calificare a unui sportiv la Jocurile Olimpice.

În cadrul Campionatelor Mondiale de marș, desfășurate în capitala Italiei, sportiva din Cetatea Marii Uniri a obținut rezultatul de o oră 35 de minute și 38 de secunde (cu 22 de secunde sub baremul olimpic), clasându-se pe locul 52, însă rezultatul este unul excelent în condițiile în care-i asigură calificarea la Jocurile Olimpice 2016!

Din păcate, Mihaela Acatrinei (CS Unirea) a obținut doar timpul 1.41.35 (locul 80) ce nu-i asigură calificarea.

*Rodean: „Mi s-a îndeplinit un vis”

Ana Rodean va concura în premieră în arena olimpică, dar este a 3-a atletă din Alba ce va ajunge la Jocurile Olimpice, după Norica Câmpean și Ana Maria Groza. „Sunt foarte fericită, o asemenea calificare reprezintă un vis devenit realitate. A fost foarte dificil concursul, la mijloc este multă muncă, dar este ceva extraordinar pentru mine să concurez sub egida Jocurilor Olimpice„, a declarat Ana Rodean.

Marşul reprezintă proba sportivă graţie căreia Alba a pătruns în arena olimpică în ultimele două decenii, prin atletele Norica Câmpean (Atlanta – 1996, Sydney – 2000, Atena – 2004) şi Ana Maria Groza (Sydney – 2000, Atena – 2004, Beijing – 2008), sportive ce au bifat câte trei ediţii consecutive ale Jocurile Olimpice.

Şi tot marşul a fost şansa ca, după 8 ani de pauză, Cetatea Marii Uniri să fie reprezentată în elita mapamondului, întrucât albaiulianca Ana Rodean și-a îndeplinit obiectivul prioritar în 2016 obţinerea biletelor pentru Rio. “Doi ani am oscilat între diverse probe, dar acum m-am decis. O participare la Olimpiadă, premieră pentru mine, ar însemna îndeplinirea unui vis. ”, a declarat Ana Rodean, desemnată în 2012 cea mai bună sportivă a judeţului.

*Revenire la prima dragoste, după aproape doi ani

Unul dintre numele grele ale sportului judeţean al ultimului deceniu, mărşăluitoarea în vârstă de 32 de ani a revenit la marş, după aproape doi ani în care l-a practicat sporadic și a făcut-o într-un mod extraordinar.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4, etapa a 23-a: liderul CIL Blaj, 4-0 în deplasare cu CSM Unirea Alba Iulia și 100 de goluri marcate! Moment de reculegere pentru Ciprian Râșniță (Limbenii Limba)

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 4, etapa a 23-a: liderul CIL Blaj, 4-0 în deplasare cu CSM Unirea Alba Iulia și 100 de goluri marcate! Moment de reculegere pentru Ciprian Râșniță (Limbenii Limba) *CSM Unirea Alba Iulia 2 – CIL Blaj 0-4 (0-2): Nicula (38), R. Trif (45, penalty), Tomuța (61), Borșoi (77). Liderul, a treia victorie consecutivă, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea