// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Alba are reprezentant la Rio! Ana Rodean (CS Unirea Alba Iulia), calificată la Jocurile Olimpice din Brazilia 2016!

Ana Rodean maraton2Veste de senzație pentru sportul din Alba, ce va avea reprezentant la Jocurile Olimpice din Brazilia, pe mărșăluitoarea Ana Rodean (CS Unirea Alba Iulia-CSU Reșița), care a îndeplinit astăzi, la Roma baremul de calificare la JO 2016 în proba de 20 kilometri marș.

*Gabi Avram, antrenor cu 4 calificări la JO!

Alba revine grație marșului, după o pauză de 8 ani în elita sportului mondial, iar această veste este una excelentă ținând cont de criza în care se zbate sportul românesc. “Ne-am îndeplinit obiectivul și asta contează foarte mult. Suntem bucuroși și fericiți. Presiunea a fost enormă pe umerii Anei, dar a reușCercea Gala Sportului 2015 Alba 7it și este o satisfacție deosebită“, a precizat antrenorul Gabi Avram, ce bifează a 4-a calificare a unui sportiv la Jocurile Olimpice.

În cadrul Campionatelor Mondiale de marș, desfășurate în capitala Italiei, sportiva din Cetatea Marii Uniri a obținut rezultatul de o oră 35 de minute și 38 de secunde (cu 22 de secunde sub baremul olimpic), clasându-se pe locul 52, însă rezultatul este unul excelent în condițiile în care-i asigură calificarea la Jocurile Olimpice 2016!

Din păcate, Mihaela Acatrinei (CS Unirea) a obținut doar timpul 1.41.35 (locul 80) ce nu-i asigură calificarea.

*Rodean: “Mi s-a îndeplinit un vis”

Ana Rodean va concura în premieră în arena olimpică, dar este a 3-a atletă din Alba ce va ajunge la Jocurile Olimpice, după Norica Câmpean și Ana Maria Groza. “Sunt foarte fericită, o asemenea calificare reprezintă un vis devenit realitate. A fost foarte dificil concursul, la mijloc este multă muncă, dar este ceva extraordinar pentru mine să concurez sub egida Jocurilor Olimpice“, a declarat Ana Rodean.

Marşul reprezintă proba sportivă graţie căreia Alba a pătruns în arena olimpică în ultimele două decenii, prin atletele Norica Câmpean (Atlanta – 1996, Sydney – 2000, Atena – 2004) şi Ana Maria Groza (Sydney – 2000, Atena – 2004, Beijing – 2008), sportive ce au bifat câte trei ediţii consecutive ale Jocurile Olimpice.

Şi tot marşul a fost şansa ca, după 8 ani de pauză, Cetatea Marii Uniri să fie reprezentată în elita mapamondului, întrucât albaiulianca Ana Rodean și-a îndeplinit obiectivul prioritar în 2016 obţinerea biletelor pentru Rio. “Doi ani am oscilat între diverse probe, dar acum m-am decis. O participare la Olimpiadă, premieră pentru mine, ar însemna îndeplinirea unui vis. ”, a declarat Ana Rodean, desemnată în 2012 cea mai bună sportivă a judeţului.

*Revenire la prima dragoste, după aproape doi ani

Unul dintre numele grele ale sportului judeţean al ultimului deceniu, mărşăluitoarea în vârstă de 32 de ani a revenit la marş, după aproape doi ani în care l-a practicat sporadic și a făcut-o într-un mod extraordinar.

 

Dan HENEGAR

5 Răspunsuri la Alba are reprezentant la Rio! Ana Rodean (CS Unirea Alba Iulia), calificată la Jocurile Olimpice din Brazilia 2016!

 1. Marius 07.05.2016 la 22:52

  daca de pe locul 52 te califici la Olimpiada asta inseamna ca inca o data se confirma ca Olimpiada a devenit in ultima vreme doar mascarada financiar-sportiva. iata megaperformanta de senzatie judeteana!

 2. nelucetateanu' 08.05.2016 la 0:49

  Proba a fost pe echipe, adica fiecare tara a participat cu mai multe sportive si sportivi de aici si aceste locuri.Important e timpul care ii permite sa participe la jocurile olimpice. Cand te gandesti ca delegatia romaniei are doar in jur de 50 de sportivi din cadrul tuturor sporturilor, calificarea Anei e o performanta .Gimnastica romaneasca, cu toata traditia medaliilor obtinute, nu reusit calificarea niciunei sportive deci, e tot mai greu sa ai, ca natiune,reprezentanti acolo, la jocurile olimpice.
  Ptr Marius, noi, romanii, ne pricem la toate. Incearca si tu o calificare la nivelul acesta din orice ramura sportiva sau da-mi un exemplu de alt sportiv din judet care a facut-o si atunci sa mai faci comentarii aiurea.

 3. marius 08.05.2016 la 8:46

  Ratatii nu stiu ce inseamna inalta performata. Pentru ei politica e domeniul in care incerca sa se afirme, caci nu/i asa, prostia e un avantaj si nu un dejavantaj in politica.

 4. Rlorin Foman 09.05.2016 la 13:50

  @marius: sunt convins ca te descurci, ca majoritatea romanilor, la toate sporturile si deja esti calificat la olimpiada de sticlism, coniac canoe si multe alte sporturi. In final te anunt ca comentatul din sezut nu e sport olimpic.

 5. marius 10.05.2016 la 7:36

  @Rlorin Foman
  Trebuie să constat că tu nu faci parte din majoritatea românilor. Eşti, probabil,un surogat, născut din mintea unui traseist şi din trompa unei clarinetiste. Comentariu din şezut nu e sport olimpic, dar nici mintea scurtă nu se măsoară la concursuri de inteligenţă.
  PS. Nu uita,când consumi suc să-l consumi cu pahar cu tot. E singura metodă ca un opac să ajungă transparent.