Rămâi conectat

Actualitate

„Alături de Andreea” – Povestea tinerei din Cugir care suferă de o malformație artero-venoasǎ la creier. Eveniment umanitar în weekend, la Cugir, pentru strângerea de fonduri necesare operaţiei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Povestea care urmeazǎ este una tristǎ, este povestea unei copilǎrii și adolescențe greu încercate de o boalǎ necruțǎtoare, care s-a abǎtut asupra Andreei, în urmǎ cu 6 ani, la vȃrsta de doar 11 ani. Ceea ce ne motiveazǎ sǎ îi întindem o mȃnǎ de ajutor și sǎ-i facem cunoscutǎ povestea, este tocmai optimismul și creadința de care aceasta dǎ dovadǎ.

Andreea este o elevǎ de 17 ani care are neapǎratǎ nevoie de bunǎvoința și ajutorul nostru. Ȋncǎ de la vȃrsta de 11 ani, suferǎ de o malformație artero-venoasǎ, ceea ce înseamnǎ cǎ la nivelul creierului existǎ un grup de vase de sȃnge goale, care în momentul în care se umplu cu sȃnge apasǎ pe creier și de acolo încep problemele.

Ȋn primii ani ai bolii, crizele Andreei apǎreau cam de 3 ori pe lunǎ. Acestea erau foarte violente, afectau întreg organismul, erau însoţite de pierderea cunoștintei și de fiecare datǎ era necesarǎ internarea în spital. După un timp indelungat de consultații și încercǎri, Andreei i s-a prescris un alt tratament. Ȋn urma acestuia, crizele cauzate de boalǎ nu mai sunt atat de violente, însǎ apar zilnic și lipsa medicamentelor este fatalǎ.

Andreea începe sǎ își piardǎ, rȃnd pe rȃnd, mobilitatea, nu își mai simte membrele, își pierde vǎzul, auzul și apoi cunoștința, avȃnd nevoie imediatǎ de medicamente.

Tocmai din acest motiv, Andreea nu mai poate merge la școalǎ. Dupǎ ce a fost consultatǎ de numeroși medici din Tȃrgu-Mureș, Timișoara și București i-a fost stabilit diagnosticul: malformație artero-venoasǎ.

La un moment dat, situația pǎrea cǎ se va schimba, Andreea fiind internatǎ la București pentru a fi operată. Cu toate acestea, se pare cǎ destinul are alte planuri pentru ea și atȃta timp cȃt Dumnezeu ne dǎ zile, nimeni nu ni le poate lua. La controlul pacienților, care a avut loc în dimineața zilei în care era programatǎ operația, s-a întȃmplat sǎ ia parte și un medic din Franța, care și-a dat seama că Andrea nu poate fi operată fiindcă situaţia ei e mult mai gravă decât a constata-o doctorul român.

El a recomandat medicului sǎ anuleze operaţia. Pentru cǎ o astfel de operație, în condițiile date, ar fi eșuat din start, iar Andreea urma fie sǎ moară sau să rămână imobilizată la pat că o legumă pentru totdeauna.

Andreea a început un tratament medicamentos și a gǎsit cu greu, în toți acești ani, un medic care a acceptat sǎ o opereze la clinica MedLife din Bucuresti pentru a putea solidifica acele vase de sȃnge. Ȋn prezent, tratamentul pe care Andreea îl urmeazǎ, nu îi mai permite sǎ meargǎ la scoalǎ, deși prin strǎdanie și ambiție mai are doar un pas pȃnǎ la finalizarea liceului.

Desigur, deoarece suma unei astfel de operații este foarte mare și anume 17.000 €, Andreea are mare nevoie de sprijinul și generozitatea noastrǎ, a fiecǎruia. Ȋn condițiile în care fiecare persoanǎ ar dona un euro, ar fi nevoie de aproximativ jumatate din populatia orașului Cugir pentru a strânge această sumă.

Cu siguranțǎ nu trebuie să uităm un lucru și anume faptul că “Nici o bogăţie nu este mai presus de sănătatea trupească.” – Septuaginta

Haideți sǎ ne mobilizǎm și sǎ-i întindem o mȃnǎ de ajutor, deoarece solidaritatea prieteniei este divinǎ.
Donaţii se pot face:
Andreea Boltașu
Lei RO70RNCB0009155202670002
EURO RO86RNCB0009155202670005 deschise la BCR sucursala Cugir.

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea