Rămâi conectat

Ştirea zilei

Afirmaţiile lui Rareş Buglea privind sterilizarea femeilor rome au ajuns să facă vâlvă şi în Parlamentul European. Vezi declaraţia eurodeputatei Elena Băsescu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European, de la Strasbourg, eurodeputata PDL Elena Băsescu a denunţat afirmaţiile lui Rareş Buglea, consilier local PNL în Alba Iulia, privind sterilizarea femeilor rome sărace care nu dispun de condiţii pentru a-şi creşte copiii în condiţii cât de cât umane şi i-a cerut comisarului european pentru justiţie, drepturi fundamentale şi cetăţenie, Viviane Reding, să reacţioneze în acest caz.

Eurodeputata a avut o intervenţie pe această temă în cadrul dezbaterii privind “Eliminarea şi prevenirea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor şi fetelor”. Potrivit Elenei Băsescu, afirmaţiile lui Rareş Buglea au fost discriminatorii, potrivit Agerpress.

“Sunt consternată mai ales de faptul că el se întreba retoric: ‘De ce să o lăsăm să-l mai nască şi pe al doilea, de ce să o lăsăm să mai nască şi pe al cincilea?’. Deci avem de a face cu discriminare de gen, etnică şi de statut social. Mai mult, este o încălcare flagrantă a drepturilor fundamentale ale omului, respectiv dreptul la viaţă. Surprinzător este faptul că acest domn care instigă la ură rasială a colaborat cu o fundaţie care desfăşoară proiecte finanţate din fonduri europene pentru protecţia romilor. Ar fi trebuit să cunoască faptul că există o strategie europeană de incluziune a romilor, iar ca ţară membră a UE nu putem folosi folosi practici care ne trimit cu gândul la Holocaust, atunci când peste 400.000 de evrei şi de romi au fost sterilizaţi”, a spus Elena Băsescu în plenul PE.

Sursa: rtv.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Oameni cu inima mare! Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud

Unirea Ziarul

Publicat

în

Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud Timp de o săptămână mai mulți voluntari din Franța, Germania, dar și alte state europene s-au aflat la Aiud, unde au construit un loc de joacă pentru copii. Toate materialele din care s-a realizat parcul de joacă pentru copiii aiudeni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea