Rămâi conectat

Sport

AFC Unirea 1924 Alba Iulia, meci decisiv pentru evitarea retrogradării cu UTA „Bătrâna Doamnă” 2 | Astăzi se dă verdictul în controversatul caz „Keita”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cea mai încurcată serie din eşalonul terţ, al cărui suspans se prelungeşte la ambii poli, AFC Unirea 1924 Alba Iulia are parte sâmbătă de o întâlnire decisivă în lupta pentru evitarea retrogradării, în deplasare, sâmbătă, la Şiria, cu UTA „Bătrâna Doamnă” 2.

„Alb-negrii” au o serie negativă, cu un singur punct cucerit în ultimele 5 întâlniri şi trei eşecuri la rând şi îşi leagă speranţele de supravieţuire de duelul cu arădenii, aflaţi în postura „lanternei roşii”, ce au cu patru puncte mai puţin. „După calculele noastre, mai avem nevoie de un punct în aceste ultime trei etape, pentru a continua şi sezonul viitor în Liga a 3-a, în condiţiile programului contracandidatelor şi a rezultatelor directe. Trebuie să ne îndeplinim obiectivul cu ce avem la dispoziţie”, a declarat Adorian Himcinschi, antrenorul Unirii Alba Iulia.

*Revin An. David şi S. Iacşa

„Principalul” unirist a primit veşti bune în privinţa efectivului, putând conta pe Ad. Matei – revenit după suspendare, An. David şi S. Iacşa, absenţi în ultimele runde din pricina accidentărilor. „Toate trei partidele care au mai rămas de disputat sunt importante pentru noi şi vrem să adunăm cât mai multe puncte. Ne aşteaptă o întâlnire în care avem încredere că vom realiza un rezultat pozitiv. Adversarii trebuie să joace în aceleaşi condiţii ca şi noi, în privinţa fotbaliştilor tineri, cu numai trei seniori”, a mai precizat Himcinschi. În weekeend, UTA „Bătrâna Doamnă” 2 este angrenată în competiţiile naţionale Under 19 şi Under 17 (semifinale), divizionara secundă are joc extern la Clinceni, astfel că lotul arădean va fi afectat din acest punct de vedere. „Nu ne vom mulţumi cu o remiză! Dacă ne vom prezenta precum la precedenta deplasare, la Ripensia, nu avem cumn să nu obţinem un rezultat pozitiv”, a încheiat Himcinschi, ce nu-i are la dispoziţie pe Goguţa, N. Rus şi Ioani.

*Află Performanţa sancţiunea în cazul „Keita”? Lupta la promovare se complică!

Căzută pe poziţia a 4-a, Naţional Sebiş speră să redevină lider, prin obţinerea a trei puncte la „masa verde”, în cazul „Keita”, caz în care o altă conjudeţeană, Performanţa Ighiu, aşteaptă cu sufletul la gură deciziile FRF. Litigiul a început acum 6 luni, în data de 19 noiembrie 2016, la finalul partidei Performanţa Ighiu – Naţional Sebiş, scor 3-1, când conducerea oaspeţilor a contestat dreptul de joc al lui Souleymane Keita pe motiv că a fost legitimat nelegal, conform www.sportarad.ro.

În 25 noiembrie 2016, Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a trimis o încheiere către Comisia Naţională de Soluţionare a Litigiilor (CNSL) spre verificarea legitimării jucătorului Keita pentru a putea lua o decizie. Pe 2 februarie 2017, CNSL s-a pronunţat şi a constatat lipsa de valabilitate a legitimării lui Keita, întrucât aceasta nu a fost făcută la FRF, ci la AJF Alba la data de 1.07.2016, iar contractul de joc al senegalezului a fost înregistrat de abia în septembrie. În data de 14 martie 2017, Comisia de Recurs a respins acţiunea în apărare formulată de Performanţa Ighiu şi astfel, cazul urma să se întoarcă la CNSL care trebuia să mai facă o formalitate, să îl trimită la Comisia de Disciplină. Aceste acte au întârziat să plece de la această Comisie până la începutul acestei luni mai 2017, adică la nu mai puţin de şase săptămâni de la pronunţare. Surse arădene susţin că miercuri, „speţa” se va afla în mâna membrilor Comisiei de Disciplină, care este aşteptată să se pronunţe de urgenţă, având în vedere că Naţionalul este implicat în lupta la promovare, iar cele trei puncte îi sunt mai mult decât necesare. Dacă va primi un verdict favorabil, Naţional va trece cu un punct peste Ripensia Timişoara, iar lupta la promovare “va lua foc” înaintea ultimelor trei etape, interesate fiind Ripensia Timişoara, CSM Şcolar Reșița, Industria Galda, CNS Deva și CSM Lugoj, înșirate în patru puncte!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea