Rămâi conectat

Actualitate

Afaceristul Alin Simota, condamnat definitiv la închisoare după ce a instigat la abuz în serviciu doi agenți de poliție din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

La data de 02.11.2016, prin Hotărârea nr. 968/2016, Curtea de Apel Alba Iulia a respins apelul inculpatului Simota Alin, menținând hotărârea nr. 207/12.04.2016 a Judecătoriei Alba Iulia și l-a condamnat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu. Sentinţa este definitivă.

judecator-justitieÎn fapt, la data de 13.09.2013, inculpatul Simota Alin, aflat în stare de arest preventiv, i-a instigat pe agenții de poliţie Muntean Mihai Nicolae și Lupea Sebastian Ioan, ambii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba  – Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, să-și încalce atribuţiile de serviciu privind paza şi escorta acestuia. Astfel, cei doi polițiști au acceptat propunerea inculpatului de a se abate de la traseul stabilit, respectiv de a merge în localitatea Petrila, judeţul Hunedoara, unde acesta s-a întâlnit cu membrii familiei şi cu alte persoane.

Anterior, agenții de poliție Lupea Sebastian Ioan și Muntean Mihai Nicolae au fost condamnați de Curtea de Apel Alba Iulia la pedeapsa de 6 luni, respectiv 3 luni închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.

Dosarul penal a fost constituit prin sesizarea din oficiu a ofițerilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Alba care, în baza delegărilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat mai multe activităţi de cercetare penală în cauză.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea