Rămâi conectat

Ştirea zilei

Afaceristul albaiulian Gelu Iancu a fost trimis în judecată pentru fraudarea fondurilor europene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Afaceristul albaiulian Gelu Iancu este judecat într-un nou doasr de corupție. El a fost trimis în judecată de procurorii DNA Alba Iulia care îl acuzăcă a solicitat şi primit în mod ilegal suma de aproximativ 2,9 milioane de lei din fonduri europene, folosită pentru modernizarea activităţii unei fabrici de prelucrare a cărnii.

tribunalul alba siglaIancu Aurel Gelu a fost trimis în judecată cu privire la săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene. Potrivit DNA, la data de 26 aprilie 2004, între Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit şi societatea administrată de inculpatul Iancu Aurel Gelu s-a încheiat un contract având ca obiect acordarea unui ajutor financiar nerambursabil pentru realizarea proiectului intitulat ”Modernizarea activităţii de prelucrarea a cărnii”. În acest context, inculpatul Iancu Aurel Gelu, în calitate şi de responsabil legal de proiect, cu rea-credinţă, a folosit două oferte de preţ întocmite în fals şi trei cereri de ofertă cu conţinut inexact, având ca urmare obţinerea pe nedrept de a sumei de 2.672.616,91 lei, reprezentând finanţare nerambursabilă. Aceste documente au fost folosite de inculpatul Iancu Aurel Gelu în derularea procedurii de achiziţie pentru a da o aparenţă de legalitate procedurii de evaluare a ofertelor, în sensul respectării condiţiilor de transmitere a cererilor de ofertă, primire, înregistrare şi evaluare, cu scopul creării artificiale a condiţiilor de declarare a eligibilităţii unor achiziţii de utilaje.

CITEȘTE ȘI: Începe judecarea angajaților BCR Alba Iulia și a afaceristului Gelu Iancu implicați în dosarul de corupție cu credite bancare 

Firma în cauză este Lider Prodcarn SRL, aflată în procedură de faliment. Societatea a fost vândută de Gelu Iancu unui alt afacerist controversat: Dorel Tamaş, urmărit internaţional pentru o condamnare definitivă la 4 ani de închisoare cu executare. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – AFIR s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 2.672.616,91 lei reprezentând contravaloarea integrală a finanţării nerambursabile, din care suma de 2.004.462,68 lei reprezintă contribuţie din fonduri UE, iar suma de 668.154,23 lei contribuţie de la bugetul de stat.În cauză, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bun urilor imobile şi mobile aparţinând inculpatului Iancu Aurel Gelu, până la concurenţa sumei de 2.672.616,91 lei.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba în 16 mai 2016.
Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea