Rămâi conectat

Sport

Adunarea Generală a LPF a decis: Jucătorii străini extracomunitari nu mai pot evolua în Liga I fără prezenţe în naţională!

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de fotbal, care s-a desfăşurat astăzi, s-au votat mai multe puncte de pe ordinea de zi, menite să conducă la revitalizarea fotbalului românesc. După ce s-a votat ca din sezonul 2015-2016 să avem un campionat cu 14 echipe şi sitem play-off/ play-out, membri echipelor din Liga I au votat o lege care nu mai permite fotbaliştilor din afara europei să mai evolueze pe prima scenă a fsotbalului românesc dacă nu au prezenţe în naţionala ţării din care provin.

Echipele din Liga I nu vor mai putea transfera fotbalişti sudamericani sau africani din ligi inferioare sau de amatori, nici jucători din afara zonei UE care nu evoluează la echipele naţionale ale ţărilor din care provin. În ceea ce îi priveşte pe fotbaliştii extracomunitari, se va accepta legitimarea unui fotbalist non-UE doar dacă în anul anterior transferului, acesta a bifat cel puţin 3 selecţii la echipa naţională a ţării sale, indiferent de categoria de vârstă. Astfel, lotul fiecărei echipe nu va putea depăşi 25 de jucători, dintre care 4 vor trebui să fie formaţi la nivel naţional şi 4 la nivel local. Cei formaţi la nivel naţional trebuie legitimaţi la cluburile afiliate la FRF cel puţin 3 sezoane sau 36 de luni în intervalul de vîrstă 15-21 de ani, iar cei formaţi la nivel local trebuie să fie legitimaţi de clubul actual în aceleaşi condiţii.

*14 echipe pe prima scenă din sezonul următor

Astăzi s-a decis şi modul în care se va desfăşura play-off-ul, după finalul sezonului regulat. Astfel, după finalul celor 26 de etape, primele 6 clasate vor merge în play-off, iar ultimele 8 în play-out. Punctele vor fi tăiate la jumătate, pentru a anula diferenţele mari între echipe, urmînd astfel modelul campionatului belgian. Pentru a menţine interesul şi la nivelul play-out-ului, echipele vor fi nevoite să strîngă cel puţin 15 puncte pentru a îndeplini baremul. Altfel vor intra depunctate în liga secundă. Pentru că, pe lîngă creşterea numărului de derby-uri, s-ar creşte şi interesul din jurul luptei la titlu sau la retrogradare, iar campionatul n-ar mai fi rupt încă de la finalul turului. În momentul de faţă, Steaua are 9 puncte avans faţă de locul 2 şi are şanse mici să mai fie ajunsă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea