Rămâi conectat

Politică Administrație

Adrian Teban: PDL trebuie să îşi asume politizarea excesivă a banului public!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Somaţi de preşedintele Băsescu să-şi intensifice comunicarea în speranţa că îşi vor salva măcar o parte din electorat, disciplinaţi, liderii PDL din judeţ încep să se arate preocupaţi de problemele pe care le-au ignorat ani de zile. Doar aşa se explică faptul că Preşedintele PDL Cugir Radu Roşian „aude” abia acum nemulţumirea conducerii Primăriei Cugir cu privire la modul discreţionar de împărţire a banilor publici.
De mai bine de patru ani ne exprimăm nemulţumirea că fondurile naţionale, judeţene şi europene ocolesc Cugirul. În tot acest timp niciun reprezentant al instituţiilor abilitate nu a ieşit public să explice cugirenilor de ce nu primesc măcar o parte din taxele şi impozitele plătite la bugetul de stat. Interesant este că o explicaţie despre modul în care Consiliul Judeţean distribuie fondurile ne este dată acum de către preşedintele PDL Cugir, şi nu de către preşedintele C.J. Ion Dumitrel sau de consilierul judeţean PDL, Nicolae Truţă, cei care ar fi în măsură să ofere informaţii în acest sens, fapt care dovedeşte o dată în plus politizarea excesivă de care se face responsabil acest partid. Ba mai mult, Radu Roşian recunoaşte că „în alte judeţe partidele de opoziţie nu primesc nimic”. Este o realitate pe care PDL trebuie să şi-o asume, la fel cum trebuie să-şi asume şi lipsa de interes pentru proiectele locale ale Cugirului.
Am vrea totuşi să-l întrebăm pe preşedintele PDL Cugir, care dovedeşte că este destul de implicat în problema alocării fondurilor judeţene, dacă i se pare corect că o localitate condusă de un primar democrat liberal, cum este Blajul primeşte de la Consiliul Judeţean 1.000.000 ron, în timp ce Cugirul, condus de un primar liberal, primeşte doar 50.000 ron.
Referitor la proiectele depuse de primărie pentru accesarea fondurilor europene, vrem să-l informăm pe preşedintele PDL Cugir că blocarea acestora nu s-a produs la ADR Centru, ci la diferite ministere, cum ar fi Ministerul Dezvoltării şi Turismului, păstorit de ministrul proaspăt demis Elena Udrea. De aceea, încercarea de responsabilizare a altora este jenantă la fel cum este şi afirmaţia domnului Roşian cum că „este absolut imposibil să repartizezi fonduri europene după criterii politice”. Ştim cu toţii că, recent, Comisia Europeană a sistat fondurile pentru infrastructură tocmai pentru că proiectele au fost selectate pe criterii discriminatorii.
La final dorim să-l asigurăm pe domnul Roşian că, spre deosebire de reprezentanţii PDL care au decis închiderea mai multor unităţi medicale, conducerea Primăriei Cugir a declarat spitalul prioritatea numărul unu, încă de anul trecut. Dovadă sunt fondurile care au fost alocate atât în 2011, cât şi anul acesta pentru reabilitarea şi modernizarea unităţii medicale.
Bilanţul activităţii reprezintă o obligaţie a celor aflaţi la conducerea unor instituţii, motiv pentru care considerăm că înainte de a evalua munca altora este recomandabilă o autoevaluare. De aceea, aşteptăm de la domnul Roşian să facă public raportul de activitate cu ceea ce a făcut în perioada în care s-a aflat la conducerea fabricilor din Cugir şi motivul pentru care conducerea PDL Alba, reprezentată de Ion Dumitrel şi Mircea Hava, l-a demis din aceste funcţii, dar l-a păstrat totuşi ca lider al PDL Cugir. Probabil pentru a semna articole de genul celui publicat în ziarul Unirea.

Primarul Oraşului Cugir,
Adrian TEBAN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea