Rămâi conectat

Politică Administrație

ADR Centru: Tinerii români care vor să se instruiască profesional în Germania se mai pot înscrie până în 28 martie. Indemnizație lunară de 800 de euro pentru participanți

Ziarul Unirea

Publicat

în

SPECIALIZARE GERMANIACa urmare a diseminării informațiilor de către ADR Centru și a reprezentanței Landului Brandenburg în Regiunea Centru, Societatea de Formare Profesională Pritzwalk din landul german a selectat deja o parte din tinerii de până în 27 de ani, pentru un stagiu de formare profesională în Germania. Acest stagiu se va derula pe o perioadă de 3 ani, în cadrul Programului Erasmus+, Subprogramul Mobipro.

În urma lansării, de către ADR Centru, a anunțului de selecție pentru tinerii care doresc să obțină o calificare profesională în Germania, primul grup de posibili beneficiari ai programului de învățământ dual, finanțat de Mobi-Pro a participat la interviul de recrutare.

Săptămâna trecută, delegația din localitatea germană Pritzwalk – condusă de domnul Werner Sculze, managerul Asociației Întreprinzătorilor Privați din Pritzwalk, alături de care au fost prezenți în România și domnul Jorg Ahlgrimm, administratorul Societății de Formare Profesională Pritzwalk și domnul Lothar Nagel, din cadrul Societății de Formare Profesională Pritzwalk, responsabil al proiectului european – s-a întâlnit cu reprezentantul pentru parteneriat Brandenburg-Regiunea Centru, doamna dr. Birgit Schliewenz și 10 tineri, la Alba Iulia. Specialiștii germani au facut o prezentare a localității Pritzwalk, a sistemelor de lucru din fabricile aflate în localitate și din apropiere, precum și a sistemului de învățământ dual, formare profesională și studiu teoretic.

Calendarul de selecție a tinerilor prevede că perioada de înscriere se va încheia în 28 martie, iar din 29 martie până în iulie 2016 se va desfășura cursul de limba germană, la Școala Sf. Iosif din Alba Iulia.Începând cu 1 septembrie 2016, cei selectați vor urma cursurile de formare profesională în sistem dual în Germania, Landul Brandenburg.

Tinerii participanți la program vor primi, pe perioada stagiului de formare profesională din Germania, o indemnizație lunară de ucenic, în valoare de aproximativ 800 euro, corespunzător meseriei alese. Din această indemnizație, participanții la program își vor plăti cheltuielile de cazare și masă la internatele școlilor unde vor studia. Meseriile care pot fi alese de tinerii între 18 și 27 de ani care doresc să beneficieze de program sunt cea de electronist, mecanic industrial, mecatronică sau tehnician mecanic pentru scule așchietoare. Cursurile de formare profesională sunt certificate la nivel european și durează aproximativ 3-3,5 ani, inclusiv vacanțele. La finele stagiului, tinerii vor putea să își găsească un loc de muncă în Germania, ca și muncitori calificați în industria automotivelor, construcții de mașini sau service-uri auto, precum și în cadrul firmelor, române sau germane, din România.

ADR Centru consideră că acest program reprezintă o oportunitate pentru tinerii români, promovată în Regiunea Centru de reprezentanța Landului Brandenburg, benefică pentru îmbunătățirea climatului socio-economic local. Pe de altă parte, la întoarcerea lor în țară, tinerii care și-au făcut ucenicia în Germania vor transfera o importantă parte a cunoștințelor lor teoretice și tehnice către mediul în care vor evolua profesional.

Candidații își mai pot trimite, până în 28 martie, următoarele documente scanate la adresa de mail [email protected]: copie după buletin/carte de identitate, CV, copie a ultimei diplome de studii absolvite. Nu se acceptă absolvenții de școală profesională în sistem dual și absolvenții de Master, indiferent de domeniu, iar cunoașterea limbii germane, deși nu este o cerință obligatorie, poate fi un avantaj. Mai multe informații despre această selecție de potențiali beneficiari ai programului MobiPro se pot obține la d-na Meda Firu – SC MANCOM CENTRU SRL – telefon 0749.25.63.59, sau la adresa de e-mail specificată. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea