Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

ADR Centru: Firmele din județul Covasna se dezvolta mai repede cu resurse nerambursabile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asumarea de către ADR Centru a rolului de Organism Intermediar pentru POSCCE, alături de celelalte Agenții de Dezvoltare Regională din țară, şi implicarea directă şi nemijlocită în procesul de implementare a proiectelor pentru operaţiunile preluate din cadrul Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice a determinat, ca rezultat major, deblocarea plăţilor către beneficiari, precum şi derularea mai rapidă a activităților.

Foto_1_Bsiness Project ConsultÎn acest context, ADR Centru a organizat, în data de 1 iulie 2015, o vizită la câteva proiecte pe diferite domenii din cadrul POSCCE, cu jurnaliștii din Regiunea Centru, pentru a vedea cum și pentru ce s-au alocat fondurile pentru întreprinderi, pe raza municipiului Sfântu Gheorghe, județul Covasna.

Traseul vizitat a inclus observarea la fața locului a modului cum sunt investiți banii europeni în investiții productive și pentru dezvoltarea serviciilor. În cadrul evenimentului a avut loc și o Conferință de presă, în prezența domnului Tamás Sándor – Preşedintele Consiliul Județean Covasna, a domnului Antal Árpád András, Primarul municipiului reședință de județ și a domnului Simion Crețu, Director general ADR Centru.

Delegația de jurnaliști, reprezentanții ADR Centru și ai administrației publice locale din Sfântu Gheorghe, au văzut la fața locului rezultatele unor proiecte finanțate din bugetul Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice 2007-2013.

Presei i-a fost prezentat și stadiul implementării Programului, atât la nivel regional, cât și la nivelul județului Covasna. Primul proiect vizitat a fost cel derulat de o firmă de consultanță, SC Business Project Consult SRL, prin care s-au achiziționat 8 calculatoare și s-a realizat o conexiune de mare viteză la Internet. Scopul investiției, în valoare totală de aproape 47.000 lei, din care peste 34.000 au fost nerambursabili, a fost de a dezvolta activitățile firmei, prin upgradarea conexiunii la internet broadband, achiziția de echipamente TIC, licențe software, echipamente periferice și semnătură electronică.

Foto_1_D-ToysCel de-al doilea proiect vizitat a fost dezvoltat de unul dintre cei mai importanți producători de jocuri din România, SC D-Toys SRL. Este vorba de finanțarea pentru ”Creşterea competivităţii S.C “D- TOYS” S.R.L prin achiziţia unui echipament înalt tehnologizat”, un proiect a cărui valoare totală este de aproape 2,3 milioane lei, din care suma nerambursabilă solicitată este de peste 1 milion lei. Prin această inițiativă s-a vizat modernizarea și creșterea competitivității sectorului productiv al SC D-Toys SRL, prin achiziționarea unui echipament automat de fabricat cutii rigide cu un grad ridicat de automatizare. După achiziția echipamentului, s-au creat 5 noi locuri de muncă și au fost menținute 92.

Foto_1_Instal-AllAl treilea proiect vizitat este al SC Install All SRL și are denumirea ”Construire și amenajare hală de producție pentru confecții metalice, armături și achiziția de echipamente și utilaje”. Cererea de finanțare a fost depusă în 2010, cu un buget total de peste 1,7 milioane lei. Suma nerambursabilă solicitată este de 0,98 milioane lei, pentru construirea și dotarea unei noi hale producție de confecții metalice, confecții armături și modernizarea activității prin achiziționarea de echipamente și utilaje pentru construcții. Prin acest proiect, beneficiarul a construit o hală de peste 700 mp, a achiziționat 27 de echipamente, angajând 4 oameni, pe lângă cei 32 menținuți în producție. Se estimează că, prin aceste investiții, cifra de afaceri a firmei va crește cu aproape 20%.

Foto_1_Sebert TehnologieÎn fine, ultimul proiect cuprins în această vizită cu presa a fost cel de la SC Sebert Tehnologie SRL. Proiectul acestei firme, intitulat ”Creșterea competitivității SC Sebert Tehnologie SRL prin extinderea și modernizarea activității”, a avut o valoare totală de peste 2,2 milioane lei, pentru modernizarea și creșterea competitivității SC Sebert Tehnologie SRL prin achiziția unui echipament de injectat cauciuc cu un grad ridicat de automatizare. De asemenea, prin această inițiativă s-a modernizat și hala de producție a companiei, pe o suprafață de aproape 1200 mp. Au fost create 5 noi locuri de muncă și au fost menținute 27, suma nerambursabilă solicitată fiind de aproape 1 milion lei.

Dezvoltarea IMM prin achiziția de noi echipamente și tehnologii, prin diversificarea gamei de produse și creșterea calității acestora stimulează competitivitatea firmelor, crește nivelul protecției consumatorului și a calității mediului, accelerând schimburile comerciale. Axele Prioritare 1 și 3 ale POS CCE, în cadrul cărora ADR Centru și-a definit rolul de Organism Intermediar la nivel regional, concentrează eforturile de sprijinire a sectorului productiv al întreprinderilor mici și mijlocii, precum și dezvoltarea serviciilor de consultanță, dezvoltarea standardizării și a accesului la servicii IT performante ale acestora. Ne implicăm activ în revigorarea mediului de afaceri și generarea de întreprinderi inovative, care să creeze locuri de muncă în beneficiul cetățenilor”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Concret, prin implicarea ADR Centru în implementarea, la nivel regional a POSCCE, îl reprezintă finalizarea unor investiții pentru construcția și modernizarea a circa 30.000 mp de hale industriale, pentru achiziția a peste 2.000 de utilaje și echipamente industriale care înglobează cele mai noi și moderne tehnologii, dar și pentru crearea a peste 2.500 noi locuri de muncă, atât în mediul urban, cât și în mediul rural.

La nivelul județului Covasna, prin Axele POSCCE gestionate de ADR Centru au fost implementate 56 de proiecte, a căror valoare totală depășește 91 milioane lei. Volumul total al investițiilor gestionate de ADR Centru în ultimii doi ani, la nivel regional, de aproape un miliard lei, din care circa 500 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă pentru dezvoltarea celor peste 650 IMM și ONG din Regiunea Centru, care au depus proiecte pentru investiții în tehnologie, consultanță, standardizare, precum și pentru dezvoltarea soluțiilor IT.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea