Rămâi conectat

Politică Administrație

Administraţia locală şi comunitatea din Şugag, alături de familiile greu încercate de calamităţile naturale. Zeci de localnici, angajaţi ai SVSU şi pompieri lucrează pentru a înlătura pagubele produse de viituri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunitatea din Şugag este greu încercată în aceste zile de calamităţi naturale care au lăsat în urma lor pagube însemnate în gospodăriile localnicilor, în special în satul Dobra. În seara zilei de marţi, 11 iulie 2017, în jurul orei 17.30, pe raza comunei Şugag, a avut loc o furtună puternică cu grindină şi precipitaţii însemnate cantitativ, care a durat aproximativ 3 ore. În urma acestei furtuni, în satul Dobra s-a format o viitură antrenând după ea nămol, bolovani, pietre şi trunchiuri de copac care a distrus aproape totul în cale.

Astfel o casă a fost distrusă, un autoturism a fost grav avariat, o grădină de 2.000 mp a fost distrusă complet, mai multe anexe gospodăreşti şi grajduri au fost practic duse de viitură, iar drumurile în zonă au fost distruse pe o lungime de 150 de metri liniari, a transmis primarul comunei Şugag, Constantin Jinar.

În satul Şugag a fost blocat accesul la cimitirul de pe strada Bisericii, a fost colmatată curtea Şcolii Gimnaziale Şugag şi a sălii de sport, a fost inundată şi colmatată o gradină de 2000 mp. De asemenea au mai fost inundate şi colmatate în zona de centru a comunei două case, a fost distrus şi drumul de acces care duce la 5 gospodării de pe strada Primăverii. Din cauza viiturilor a fost avariat şi drumul forestier care face legătura centrului de comună cu satul Bârsana pe o distanţă de 1 kilometru.

Vedeți și FOTO: ISU Alba: 3 anexe gospodărești și 1 autoturism distruse, 8 curți inundate și 4 case avariate – bilanțul pagubelor din satul Dobra, după furtună

Imediat ce ploaia s-a oprit în zonă au fost mobilizaţi zeci de localnici, angajaţi ai serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă şi pompieri care intervin şi la această oră cu utilaje din dotarea comunei Şugag, a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba şi de la firme private din zonă.

Administraţia locală a mobilizat şi va mobiliza în aceste zone afectate toate resursele umane şi materiale disponibile pentru situaţii de urgenţă astfel încât să înlăture cât mai repede pagubele produse de viituri. Prioritatea noastră este cetăţeanul, iar atât administraţia locală cât şi întreaga comunitate din Şugag sunt alături de familiile greu încercate în aceste zile de natura dezlănţuită, a precizat primarul Constantin Jinar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea