Rămâi conectat

Politică Administrație

Actul normativ privind perdelele forestiere de protecţie a fost promulgat de către preşedintele Klaus Iohannis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Administraţia Prezidenţială informează că preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi actul normativ privind aprobarea OUG nr. 50/2016 pentru modificarea Legii nr. 289/2002 referitoare la perdelele forestiere de protecţie.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 50/ 2016 pentru modificarea Legii privind perdelele forestiere de protecţie a fost adoptată, pe 31 mai, de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional.

Actul normativ prevede abrogarea procedurii de expropriere pentru cauză de utilitate publică în vederea realizării perdelelor, prevăzută de Legea nr.289/ 2002, urmând ca aceasta să se realizeze potrivit prevederilor Legii nr.255/ 2010. Motivaţia acestor modificări este că, în prezent, există două proceduri de expropriere şi toate exproprierile trebuie să se realizeze conform Legii 255/2010 pentru toate tipurile de perdele forestiere.

Proiectul prevede realizarea de perdele de protecţie a terenurilor agricole, în zonele secetoase ale ţării, precum şi perdele forestiere antierozionale în toate zonele României, pe terenuri aflate în diferite grade de degradare.

Perdelele de protecţie se administrează prin ocoalele silvice de stat din structura Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva. Autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură şi structurile teritoriale de specialitate ale acesteia organizează controlul asupra modului în care se aplică regimul silvic în perdelele de protecţie, mai stabileşte proiectul.

Sursa: capital.ro

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea