Rămâi conectat

Politică Administrație

Activități pentru prevenirea accidentelor în școli și grădinițe. Consiliul Județean Alba finanțează proiectul ”Educație rutieră” cu 12.000 de lei

Dragoş Suciu

Publicat

în

Consilierii județeni din Alba vor supune spre aprobare în ședința de joi un proiect de hotărâre care vizează acordarea a 12.000 din fondul propriu pentru organizarea activităților din cadrul Proiectului ”Educație rutieră”.

Necesitatea organizării unor activităţi extracurriculare de educaţie rutieră a fost determinată în primul rând de faptul că în ultima perioadă, accidentele de circulaţie înregistrate pe raza judeţului Alba şi la nivelul întregii ţări, au evidenţiat o creştere semnificativă, în urma cărora, se pierd prematur vieţi omeneşti, se pierde definitiv sau temporar capacitatea de muncă, rezultând şi importante pagube materiale, se arată în descrierea proiectului de hotărâre.

Obiectul Protocolului de colaborare îl constituie:

a.) Organizarea în anul 2017, în unitățile școlare din județul Alba, inclusiv grădinițe, a activităților din cadrul Proiectului „Educație rutieră” pentru prevenirea accidentelor rutiere, adresate preșcolarilor și elevilor din județul Alba.

b.) Dezvoltarea nivelului de pregătire a preşcolarilor şi elevilor în vederea adoptării unui comportament bazat pe respectarea regulilor de circulaţie.

c.) Creşterea nivelului de implicare a elevilor în activităţi de prevenire a accidentelor rutiere.

d.) Optimizarea sistemului de comunicare reală şi eficientă între şcoală, autorităţi şi familie pentru prevenirea accidentelor rutiere, prin implicarea tuturor factorilor educaţionali.

Protocolul de colaborare are ca scop prevenirea accidentelor rutiere în rândul preşcolarilor şi elevilor din judeţul Alba.

Prezentul Protocol de colaborare intră în vigoare la data aprobării acestuia prin hotărâre a Consiliului Județean Alba și expiră la data de 30 iulie 2017.

Bugetul estimativ al acestui proiect este de 12.000 lei. Fondurile necesare finanțării acestui proiect provin din bugetul local al Județului Alba.

În cadrul proiectului, vor fi desfășurate mai multe activități pentru preșcolari și elevi, între care: Expoziţie de colaje „Atenţie! Circul şi eu!”, ”Patrule şcolare în acţiune”, Concurs de desene pe asfalt – „O lume de copii – o lume sigură!”, Concursul Național „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă!” – etapa judeţeană, în urma cărora se vor acorda premii.

Dat fiind faptul că în ultima perioadă accidentele de circulaţie înregistrate pe raza judeţului Alba şi la nivelul întregii ţări au evidenţiat o creştere semnificativă, se consideră necesară organizarea unor activităţi extracurriculare de educaţie rutieră.

Urmările acestora sunt, de cele mai multe ori, fatale, pierzându-se prematur vieţi omeneşti, definitiv sau temporar capacitatea de muncă, precum şi importante pagube materiale.

Nesupravegherea copiilor de către persoanele responsabile, asociată cu natura impulsivă şi energică a copiilor şi, totodată, lipsa unei educaţii rutiere adecvate în rândul acestora, sunt factori care pot conduce la producerea unor reale tragedii.

Deoarece, cel mai important factor de prevenire a accidentelor rutiere în rândul tinerilor îl reprezintă factorul educaţional, în procesul de educaţie a devenit foarte importantă implicarea cât mai multor factori – familie, şcoală, autorităţi, mass-media.

În acest sens, proiectul îşi propune realizarea unor activităţi concrete în plan local, desfăşurate în colaborare cu alte instituții ale statului, cu atribuţii sau preocupări în domeniul prevenirii accidentelor de circulaţie, precum şi prin angrenarea nemijlocită a tinerilor şi a familiilor acestora în activităţi educativ-preventive.

Prin aceasta se urmăreşte monitorizarea permanentă a cauzelor care determină pierderea de vieţi omeneşti, printr-o acţiune comună şi coerentă a părţilor implicate încă de la cele mai fragede vârste.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea