Rămâi conectat

Curier Județean

Activități organizate de Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba, în săptămâna ”Școala altfel”, la unități de învățământ din Alba Iulia, Petrești și Ciugud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sub egida ”Să știi mai multe, să fi mai bun”, în perioada 18-22 aprilie 2016 se derulează în toate unitățile de învățământ din România proiectul ”Școala altfel”. Proiectul constă în derularea la nivelul fiecărei școli a unui orar special format numai din activități cu caracter informal și recreativ. În urma unui protocol de colaborare încheiat la începutul lunii martie cu Inspectoratul Școlar județean Alba, în toată această perioadă artiștii Centrului de Cultură ”Augustin Bena” Alba vor fi alături de cadrele didactice și elevii unităților de învățământ din Alba Iulia, Petrești și Ciugud. 

În cadrul activităților artiștii își propun să deruleze în școli activități interesante, interactive, în care atât elevii, cât și profesorii, să-și valorizeze talentele, preocupările și competențele în domeniile muzicii și artelor vizuale. Toți cei prezenți vor viziona mici momente artistice, vor cunoaște istoricul unor instrumente muzicale și istorioare mai puțin cunoscute din viața unor muzicieni și artiști plastici celebri și-și vor putea testa talentul cântând sau pozând ca model, în artele muzicale, vizuale sau meșteșugărești. Proiectul se va derula după următorul program:
Luni, 18 aprilie 2016

– începând cu ora 9.00, artiștii instrumentiști ai Cvartetului Augustin Bena vor fi prezenți la Colegiul ”Horea, Cloșca și Crișan” și la Școala ”Avram Iancu”, iar profesorii și cursanții serviciului ,,Școala de arte și meșteșuguri” se vor afla în mijlocul elevilor de la Colegiul Economic”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia.

Marți, 19 aprilie 2016

– la ora 10.00 activitățile se vor derula simultan la Școala ”Ion Agârbiceanu” unde vor fi prezenți artiștii instrumentiști de la Fanfara județului Alba, la Școala ”Vasile Goldiș” unde se vor derula câteva ateliere creative în domeniul artelor vizuale, în mijlocul elevilor fiind prezenți profesorii și cursanții claselor de arte plastice, design vestimentar, artă foto și film și la Școala cu clasele I-VIII din Ciugud unde elevii își vor testa aptitudinile în domeniul folclorului.

Miercuri, 20 aprilie 2016

la ora 8.30, Fanfara Județului Alba va fi alături de elevii din Petrești, iar profesorii și cursanții din serviciul ”Școala de arte și meșteșuguri” se vor afla la Școala ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia

Joi, 21 aprilie 2016

– de la ora 10.00, artiștii instrumentiști de la fanfara și Ansamblul Folcloric al județului Alba, împreună cu Leontina Fărcaș și grupul vocal ”Muguri de Tezaur” se vor afla mijlocul elevilor de la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, iar profesorii și cursanții serviciului ”Școala de arte și meșteșuguri” vor derula activități la Școala nr. 2 din Alba Iulia.

Vineri, 22 aprilie 2016

– începând cu ora 11.00 se vor derula activități la Școala ”Avram Iancu” din Alba Iulia, unde profesori și elevi vor face cunoștință cu meșteșugurile tradiționale în cadrul unor mini-ateliere de lucru ale meșterilor din cadrul Serviciului ”Școala de arte și meșteșuguri” și vor putea asista la un moment folcloric pregătit de Leontina Fărcaș și grupul ”Muguri de Tezaur”.

”Puțini își mai amintesc că acest proiect s-a derulat pentru prima data în județul Alba pe întinderea unei singure zile de ”Școală Altfel” iar succesul lui a făcut ca în scurt timp să fie propus ministerului și aprobat ca proiect de nivel național”, a transmis Daniela Floroian, directorul centrului de cultură. (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Amenzi de peste 1,4 milioane lei date de ISU Alba, în primele trei luni ale anului: Controale la unități de turism, asistență socială, cluburi și magazine. Principalele ereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Amenzi de peste 1,4 milioane lei date de ISU Alba, în primele trei luni ale anului: Controale la unități de turism, asistență socială, cluburi și magazine. Principalele ereguli constatate În perioada 01.01.2024 – 31.03.2024 inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba, au desfășurat un număr de 179 controale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea