Rămâi conectat

Ştirea zilei

Activitatea sălii de nunți din Alba Iulia, Mercur Select, suspendată în urma suspiciunii de toxiinfecție alimentară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a suspendat, luni, activitatea sălii de evenimente în care a avut loc nunta în urma căreia zeci de invitați au ajuns la spital cu probleme digestive, iar tatăl miresei ia în calcul să-i acționeze în instanță pe patroni. În acest caz, există suspiciune de toxiinfecție alimentară.

Potrivit unui comunicat de presă trimis, luni, de Direcția de Sănătate Publică Alba, activitatea sălii la care a avut loc nunta în urma căreia mai multe persoane s-au prezentat la spital, acuzând probleme digestive, a fost suspendată

”Astfel, DSP Alba a luat măsura interzicerii desfășurării oricărei activități de alimentație publică și colectivă în sala de evenimente și a interzis folosirea personalului care a preparat și servit masa în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Totodată, 16 angajați care au preparat și servit masa au fost convocați, marți, de către inspectorii DSP, la laborator, în vederea recoltării de exudat faringian și examen de coprocultură. Aceste măsuri au fost dispuse până la finalizarea anchetei și primirea rezultatelor probelor de laborator recoltate, pentru a nu exista alte incidente”, potrivit DSP Alba.

De asemenea, tatăl miresei, a declarat, luni, la spital, că ia în calcul să-i acționeze în instanță pe patroni. Acesta a spus că nunta a avut loc la Mercur Select din Alba Iulia.

Citește și VIDEO: Nunta la care mai multe persoane s-au ales cu toxiinfecţie alimentară ar fi avut loc la restaurantul Mercur Select din Alba Iulia. „Am fost şi am vorbit cu patronii de acolo şi deocamdată aşteptăm rezultatele anchetei”

”Am fost și am vorbit cu patronul de la sala de nunți și așteptăm să vedem ce se poate face. Eu mă simt bine, am mâncat ceva, dar puțin. Adevărul e că nu am mâncat aperitivele și s-ar putea să fie și de la acelea. Pe nănașa o duce acum cu Salvarea la secția de boli contagioase. La fata mea nu îi e totuna, i s-a făcut rău când a văzut atâta lume la spital, vedem ce se întâmplă în continuare și așteptăm probele. Eu nu am făcut nunta să aduc oamenii la spital. Voi face plângere, poate ajungem și la Tribunal”, a spus Traian Nemeș din localitatea Benic.

De asemenea, unul dintre invitați a declarat că se simte rău de duminică seara.

”La nuntă a fost foarte frumos, dar problemele au apărut după. Aseară și azi-noapte m-am simțit foarte rău, grețuri, vărsături, scaune și dureri de cap groaznice. Am mâncat tot ce s-a dat la nuntă. Aperitive, ciuperci cu cordon bleu, ciorbă, friptură, cam tot ce a fost”, a spus Trif Ioan.

Șeful Unității de Primiri Urgențe din Alba Iulia, Aurel Crișan, a declarat, presei, că la spital au ajuns atât copii cât și adulți, în acest caz fiind vorba de o suspiciune de toxiinfecție alimentară. 

”Avem un aflux crescut de pacienți ca urmare, din primele date, a unei toxiinfecții alimentare. Toți sunt după o nuntă care a avut loc sâmbătă seara, au dureri abdominale, grețuri, vărsături, scaune diareice. Pacienții sunt stabili hermodinamic, iar situația este sub control în acest moment. O parte din ei urmează tratament perfuzabil”, a spus Aurel Crișan.

La spital s-au prezentat câteva zeci de persoane care au participat la nuntă.

Mirii se simt bine, însă au venit la spital să vadă starea invitaților lor.

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională Citește și: Performanță deosebită pentru un elev de clasa a VI-a din Alba Iulia: Stănilă Răzvan, locul I la Olimpiada Micilor Istorici – Faza Județeană și calificare la națională Bordean […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea