Rămâi conectat

Actualitate

Acțiune pentru creșterea siguranței rutiere în Alba: zeci de șoferi prinși sub influența alcoolului, permise reținute și peste 1000 de amenzi aplicate de polițiști, în 6 zile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii din judeţul Alba au aplicat peste 1.000 de amenzi, au reţinut 36 de permise de conducere şi au depistat 21 de conducători auto ce conduceau fiind sub influenţa alcoolului, în cadrul unei acţiuni de creştere a siguranţei rutiere.  

În perioada 6-12 martie a c., poliţiştii rutieri din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, au desfăşurat o acţiune ce a avut ca scop creşterea siguranței rutiere şi combaterea infracţiunilor şi contravențiilor comise de către participanţii la traficul rutier.

În această perioadă, au fost constatate 18 infracțiuni la regimul rutier, din care 11 de conducere sub influenţa alcoolului, au fost aplicate 1.041 de sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute 36 de permise de conducere şi au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.

Dintre amenzile aplicate, 336 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 10 pentru conducerea sub influenţa alcoolului, 221 au fost aplicate pietonilor care s-au angajat în traversări prin loc nepermis, 63 bicicliştilor, iar 411 sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 167.890 lei.

Exemple:

La data de 11.03.2017, în jurul orelor 01.50, poliţiştii din Alba Iulia au oprit un autoturism ce era condus, pe B-dul Încoronării din Alba Iulia, de P.I.A., de 43 de ani, din Timişoara.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de  0.57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeaşi noapte, la ora 03.05, poliţiştii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș l-au depistat pe  J.I., de 27 de ani, din comuna Şugag, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Şugag, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de   0.49 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din  Sebeş unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 11.03.2017, în jurul orelor 02.30, poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală Cîmpeni, în timp ce acţionau pe raza comunei Bistra, l-au depistat pe R.D.M., de 22 de ani, din Bistra, care conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de  0,41 mg/l, alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Cîmpeni, unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 11.03.2017, în jurul orelor 20,45, pe DJ 142 L, pe raza localității Căpud, poliţiştii Serviciului Rutier Alba au oprit, pentru control, un autoturism condus de Ţ.M., o femeie de 40 de ani, din Teiuş.

În urma testării conducătoarei auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de  0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condusă la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 11.03.2017, în jurul orelor 22.10, poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos l-au depistat pe B.V., de 43 de ani, din comuna Galda de Jos, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localităţii Benic, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de  0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În seara aceleiaşi zile, în jurul orelor 21.10, pe strada Moţilor din Aiud, poliţiştii rutieri din Aiud l-au depistat pe C.I., de 59 de ani, din Aiud, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de

0,50 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate mostre de sânge,  în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot sâmbătă seara, în jurul orelor 22.45, poliţiştii rutieri din Sebeş au oprit, pentru control, pe strada Dorin Pavel din municipiu, un autoturism condus de S.A., de 33 de ani, din municipiul Timişoara.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de

0.68 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din  Sebeş unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeaşi seară în jurul orelor 22.35, poliţiştii din Cugir l-au depistat pe U.I., de 63 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe o stradă din oraş, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Cugir unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 11.03.2017, în jurul orelor 21.35, poliţiştii din Teiuş l-au depistat pe P.A.I., de 61 de ani, din comuna Stremţ, în timp ce conducea un autoturism  pe o stradă din oraş, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0.55 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cazurile prezentate, faţă de conducătorii auto depistaţi în timp ce conduceau autovehicule fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, au fost întocmite dosare penale în care sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

IPJ Alba transmite: Stimaţi conducători auto,

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, riscaţi şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Vremea în România îm următoarea lună

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Vremea în România îm următoarea lună Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a explicat că această perioadă în care avem ploi, ninsori la munte și vreme rece în general va mai dura cel puțin până săptămâna viitoare, ulterior urmând a înregistra o creștere a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea