Rămâi conectat

Politică Administrație

Acordarea unor facilități la transportul public local de persoane pentru elevii și studenții din Alba Iulia, din nou în atenția Consiliului Local

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un proiect de hotărâre semnat de 8 consilieri locali (de la PSD, ALDE și un independent) va deschide ședința CL din 30 septembrie. Inițiatorii – Ovidiu Jidveian, Marius Ciprian Popescu, Bogdan Medrea, Mircea Trifu, Horațiu Clepan, Vasile Crișan, Ioan Iulian Bunea și Nicolae Bumbu propun acordarea unor facilități la transportul public local de persoane, pentru elevii și studenții care studiază în Alba Iulia.

Se propune acordarea subvenționării cu 50% din valoarea unui abonament sau bilet pentru oricare dintre zonele tarifare, pe tot parcursul anului calendaristic (începând cu data aprobării proiectului de hotărâre), elevilor din unitățile de învățământ obligatoriu și și liceal acreditat/ autorizat din municipiu, precum și studenților din instituțiile de învățământ universitar acreditat/ autorizat din municipiu, care circulă cu mijloace de transport în comun aparținând operatorului de transport public local.

De asemenea, tot începând cu data aprobării documentului administrativ, se propune acordarea de gratuități (ca măsură de protecție socială), pentru abonament sau bilet pentru oricare dintre zonele tarifare, elevilor și studenților orfani, cu cerințe educaționale speciale, elevilor instituționalizați și studenților proveniți din casele de copii care circulă cu mijloace de transport în comun aparținând operatorului de transport public local din Alba Iulia.

Solicitarea inițiatorilor proiectului se bazează pe prevederile Legii educației naționale nr.1/2011, care dă dreptul elevilor și studenților să beneficieze de reduceri cu 50% la tarifele pentru transport local și pe un punct de vedere al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, care preciza, în anul 2013, că ”reducerea trebuie asigurată de către administrația publică locală, din bugetul local și sumele defalcate din TVA”.

Pe de altă parte, în raportul de specialitate, reprezentanții administrației locale precizează că aceste facilități sunt deja acordate elevilor prin intermediul unităților școlare iar în ceea ce privește reducerile acordate studenților, în lege sunt precizate sursele de finanțare numai în privința transportului feroviar și celui cu metroul.

Reamintim că o hotărâre de consiliu local similară a fost aprobată de CL Alba Iulia în anul 2013, fiind anulată ulterior, după ce a fost atacată în contencios administrativ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea