Rămâi conectat

Politică Administrație

Acoperirea vaccinală împotriva rujeolei în județul Alba a crescut la 92,13%. DSP transmite mulțumiri colaboratorilor

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba dorește să transmită mulțumiri tuturor colaboratorilor implicați în activitățile de prevenire și limitare a epidemiei de rujeolă, întrucât datorită eforturilor comune acoperirea vaccinală a crescut la nivelul județului Alba la 92,13%.

Direcția de Sănătate Publică Alba dorește să mulțumească autorităților publice locale, Instituției Prefectului, Consiliului Județean, Asociației Medicilor de Familie, Episcopiei și, în egală măsuri, Colegiului Medicilor.

Prin efort comun s-a reușit o creștere a procentului de acoperire vaccinală la ROR pentru grupa de vârstă 9 luni-9 ani, de la 65.8% (1 iulie 2017) la 92,13% (15 august).

Astfel, în luna iulie au fost vaccinați 1.665 de copii, iar în prima jumătate a lunii august au fost vaccinați 1.306 de copii.

”Doresc să transmit mulțumiri tuturor colaboratorilor, părinților care au înțeles importanța și rolul vaccinării și nu în ultimul rând colegilor din DSP Alba, o echipă unită, de profesioniști, ale căror eforturi s-au concretizat în atingerea obiectivelor propuse”, a spus directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

”Ne dorim ca eforturile celor implicați să nu înceteze și buna colaborare între instituția noastră și ceilalți factori implicați în procesul de vaccinare să continue pe termen lung, în folosul comunităților”, a spus directorul adjunct al DSP Alba, Daniela Dreghici Popa.

DSP Alba a înființat șapte centre suplimentare de vaccinare împotriva rujeolei, în zone greu accesibile și vulnerabile la îmbolnăvire, în municipiile Aiud (cartierul Hotar) și Sebeș (pe strada Câmpului), în orașul Ocna Mureș (colonia Monchim) și în comunele Câlnic (strada Principală), Hopârta (Casa de Copii Silivaș), Ohaba (Ungurei Centru) și Săsciori (Răchită).

Până în prezent s-au vaccinat în aceste centre 426 copii. Vaccinarea a fost efectuată de personalul DSP în colaborare cu medicii de familie din zonă și mobilizarea efectuată de asistenții comunitari și mediatori.

Acțiunile de vaccinare vor continua și în perioada următoare, ținta de acoperire vaccinală fiind de peste 95%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea