Rămâi conectat

Ştirea zilei

Achitare definitivă în dosarul ”Mia Carn” la Curtea de Apel Alba Iulia: Fostul administrator și cele două contabile au scăpat cu amendă administrativă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus achitarea definitivă a trei femei judecate pentru infracțiunea de înșelăciune în dosarul creditelor ilegale luate pe numele a 52 de foști angajați ai firmei Mia Carn SRL Mirăslău.

Fostul administrator al societății, Maria Ispas, respectiv două foste angajate (Livia Damian și Catrina Rauh) au scăpat fără nicio pedeapsă penală după ce, pe fond, la Judecătoria Aiud au fost condamnate la închisoare cu suspendare sub supraveghere. Decizia de la Curtea de Apel Alba Iulia a fost pronunațată în 13 iunie 2017. Instanța a decis, în schimb, să aplice fiecăreia dintre cele inculpate câte o amendă administrativă în valoare de 1000 de lei.

Faptele de înșelăciune și complicitate la înșelăciune au avut loc în perioada noiembrie 2006 – iunie 2007, iar parte civilă în dosar a fost Patria Bank, care se numea Romexterra Bank la momentul respectiv. Inițial au mai fost trimise în judecată, de către procurori de la DNA Alba Iulia, și patru angajate ale băncii. Acuzația principală era de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, paguba înregistrată de bancă fiind cifrată la aproape 2 milioane de lei. Dosarul a fost returnat de judecători la Parchet, iar la revenirea în instanță au mai rămas inculpate doar cele trei persoane de la Miacarn SRL. În esență, acestea au fost judecate pentru că au întocmit în fals un număr de 52 de adeverințe de salariu pe numele angajaților societății și au contractat astfel un număr similar de credite de nevoi personale. Este vorba despre sumele de 1.835.000 lei şi 5.000 euro, bani ce au fost încasaţi de Maria Ispas. Creditele au fost folosite pentru achitarea unor datorii ale firmei și la un moment dat nu au mai putut fi plătite, motiv pentru care banca s-a îndreptat împotriva titularilor, angajații societății comerciale din Mirăslău.

Infracțiunea de flas în înscrisuri a ”căzut” la Judecătoria Aiud, unde s-a constatat prescrierea faptelor. Achitarea definitivă a celor trei inculpate, din punct de vedere penal, a avut la bază prescrierea a 50 dintre cele 52 de fapte de înșelăciune, respectiv complicitate la această infracțiune. Pentru două dintre faptele rămase valabile, instanța a considerat că acestea nu mai reprezintă pericolul social al infracțiunii. Cele trei reprezentante ale firmei Mia Carn SRL mai sunt judecate într-un dosar similar în care părţi civile sunt Banca Comercială Română şi Raiffeisen Bank. La Judecătoria Aiud au condamnate la pedepse cu suspendare şi la plata sumei de 65.000 de lei. Cauza este, în prezent, pe rolul Curții de Apel Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea