Rămâi conectat

Actualitate

Accidentul aviatic din Apuseni: Anchetă privind presiuni asupra investigatorului deschisă de procurori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, în legătură cu plângerea depusă de fostul investigator din dosarul accidentului aviatic din Munții Apuseni, prin care acesta reclama presiuni din partea superiorilor de la Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile.

Confirmăm existența unei plângeri penale înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, formulată de către numitul Cimpoeru Sorin, fostul Președinte al Comisiei de Investigație privind accidentul aviatic din data de 20.01.2014, prin care sesizează presiuni din partea superiorilor din cadrul Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile. În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu„, se arată într-un comunicat al Parchetului, citat de AGERPRES.

Sorin Cimpoeru a condus comisia specială formată din inspectori ai Aviației Civile, el ocupându-se de analiza epavei și a aparaturii de bord.

În luna octombrie 2014, el a depus o plângere penală, în care acuza faptul că asupra lui au fost făcute presiuni din partea superiorilor săi de la Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile.

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten – Norman Islander (BN 2) cu șapte persoane la bord s-a prăbușit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine.

În avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul și o echipă de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni și de la Spitalul Elias. Medicii erau transportați la Oradea, unde urmau să participe la o operație de prelevare de organe pentru transplant.

Pilotul Adrian Iovan și Aura Ion – o tânără, ofițer-student – și-au pierdut viața în urma accidentului aviatic.

Deocamdată, procurorii nu au pus sub acuzare vreo persoană, fiind începută urmărirea penală in rem pentru săvârșirea infracțiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea