Rămâi conectat

Curier Județean

ACCIDENT la Jidvei: Bărbat de 43 de ani din comună, transportat la spital după ce un șofer băut a ajuns cu mașina în șanț

Ziarul Unirea

Publicat

în

politia_rutiera_10355700Marți, 16 august, în jurul orei 07.25, poliţiştii din Blaj au fost solicitaţi să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Jidvei.

Din primele cercetări a rezultat că R.I., de 55 de ani, din comuna Jidvei, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 107, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi într-o curbă a pierdut controlul asupra autoturismului, întrând în şanţul din partea stângă a direcţiei sale de mers.

În urma accidentului, un bărbat de 43 de ani, din comuna Jidvei, pasager în autoturism, a suferit leziuni la un picior şi a fost transportat la spitalul din Blaj.

Șoferul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spitalul din Blaj unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba revine cu câteva recomandări adresate şoferilor:

Stimaţi conducători auto!

  • Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier riscaţi închisoarea de la unu la cinci ani, iar pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.
  • Adoptaţi o manieră prudentă de conducere şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare!
  • Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea